Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 14

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžvelgia diskriminacines jaunimo įdarbinimo sąlygas Lietuvoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžvelgia diskriminacines įdarbinimo sąlygas Lietuvoje.
Darbo vieta
Darbo vieta / BFL nuotr.

„Pirmiausia – vien dėl to, kad trūksta lankstumo mūsų visai darbo rinkai. Jaunimas yra nepakankamai skatinamas ir įdarbinamas Lietuvoje, taip kaip ir visose europinėse šalyse“, – sakė D. Grybauskaitė ketvirtadienį Briuselyje, kur susirinkę Europos Vadovai be kitko svarstė jaunimo įdarbinimo problemas.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad Lietuva tuo atžvilgiu nėra išimtis.

„Daugumos šalių įstatymai jaunimo atžvilgiu, deja, yra diskriminaciniai ir rekomendacija yra, pašalinkite diskriminacijas patys. Negi Briuselis turi aiškinti, kaip gyventi ir ką daryti su savo jaunimu?“ – retoriškai klausė D. Grybauskaitė.

Daugumos šalių įstatymai  jaunimo atžvilgiu deja, yra diskriminaciniai ir rekomendacija yra, pašalinkite diskriminacijas patys. Negi Briuselis turi aiškinti, kaip gyventi ir ką daryti su savo jaunimu? Retoriškai klausė D. Grybauskaitė.

Prezidentė pažymėjo, naujoje 2014-2020 metų finansinėje perspektyvoje yra numatoma daugiau lėšų jaunimo įdarbinimo problemoms spręsti, belieka išnaudoti galimybes.

„Pavyzdžiai atskirose šalyse, tokiose kaip Vokietija, Austrija ir kitos, yra tikrai sektini. Tiesiog šalims narėms reikia tuo užsiimti“, – sakė D. Grybauskaitė.

Kaip 15min. jau rašė, Lietuva iškrito iš juodojo ES šalių narių, kuriose jaunimo nedarbas yra didžiausias, sąrašo. 2012 metų sausį jame buvo Graikija, Airija, Italija, Latvija, Lietuva, Portugalija, Slovakija ir Ispanija. 

Per metus situacija pagerėjo tik dviejuose šalyse – Airijoje, 0,8 procentinio punkto, ir Lietuvoje – 4,3 procentinio punkto, nurodoma Europos Vadovams pateiktame „Jaunimo užimtumo darbo grupės“ raporte. 

Lietuvoje jaunimo nedarbas sumažėjo nuo 27,9 proc. 2012 metų kovą iki 23,6 proc. pernai metų gruodį. 

Tačiau padėtis kitose šešiose valstybėse narėse ir toliau blogėja, ypač Ispanijoje ir Graikijoje, kur jaunimo nedarbas iki metų pabaigos padidėjo atitinkamai daugiau nei iki 55 proc. ir 59 proc.

Lietuva iš ES jaunimo nedarbui mažinti pernai gavo 9 mln. eurų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento