Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 30

Prezidentė: Lietuva tikrai gali būti be globos namų

„Apsisprendimas globoti vaiką – didelė atsakomybė, tačiau ji atneša dar didesnį džiaugsmą ir atpildo jausmą. Iš visos šalies susirinkusios šeimos – įkvėpimas visiems ir puikus įrodymas, kad Lietuva tikrai gali būti be globos namų“, – penktadienį susitikime su įvaikintus ir globojamus vaikus auginančiomis šeimomis teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susitikimo metu prezidentė padėkojo visiems, pasiryžusiems įsivaikinti ar globoti. Anot jos, šis apsisprendimas ne tik suteikia laimės vaikams ir jų naujosioms šeimoms, bet ir padeda visai Lietuvai keistis – visuomenė tampa tam vis atviresnė.

Šalyje globojami beveik 5500 vaikų, pernai įvaikinta – 157. Šiuo metu globos institucijose dar gyvena 3186 vaikai, tačiau jų skaičius pastaruosius metus nuosekliai mažėja.

VIDEO: Dalia Grybauskaitė dalyvavo susitikime su įvaikintus ir globojamus vaikus auginančiomis šeimomis

Kaip teigiama išplatintame pranešime, tam, kad globos institucijų pertvarka spartėtų, skiriamas ypatingas dėmesys ir pastangos: įsigaliojo pataisos, užkirtusios kelią mažiausių vaikų (iki 3 metų) patekimui į globos namus, priimtos teisinės priemonės, įgalinančios užtikrinti rizikos šeimose augančių vaikų saugumą, padidinti tėvų ir institucijų atsakomybę, pagreitinti vaikų globos ir įvaikinimo procesus.

Su savivaldybėmis dirba ir kampanijos „Už saugią Lietuvą“ komanda – specialistai ir ekspertai domisi, su kokiomis kliūtimis susiduriama įgyvendinant globos įstaigų pertvarką, dalijamasi gerąja patirtimi kitose savivaldybėse.

Šventės dalyviai buvo vaišinami ledais, įteiktos dovanėlės, organizuotos pramogos ir žaidimai, išrinktas gardžiausias šventės pyragas. Vaikai į orą paleido balionus su linkėjimais kiekvienam pasaulio vaikui augti šeimoje. Susitikime taip pat dalyvavo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai dailininkai broliai Remigijus ir Algirdas Gataveckai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento