Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 29 /13:45

Dėl e.sveikatos sutrikimų, situacijos su COVID-19 A.Veryga trumpina atostogas, darbe bus penktadienį

Atostogaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, dabar einantis ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo pareigas, į darbą ketina grįžti savaite anksčiau, taip pat darbe pasirodyti kiekvieną penktadienį atostogų metu. Tai trečiadienį 15min patvirtino ministro patarėja Lina Bušinskaitė.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atostogų A.Veryga išėjo penkioms savaitėms. Jų metu ministrą pavaduoja kiti Vyriausybės nariai – dabar teisingumo ministras Elvinas Jankevičius. Tačiau ministras dėl blogėjančios situacijos su COVID-19 Lietuvoje bei kitų priežasčių iš atostogų ketina grįžti savaite anksčiau.

„Reaguojant į besikeičiančią epidemiologinę situaciją šalyje, didėjantį užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičių, e. sveikatos trikdžius, kurie kelia nepatogumų ir atstačius jos veikimą, pavyzdžiui, vaistų išdavimą pagal el. receptus, sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga trumpina atostogas.

Darbe jis bus šį ir kitą penktadienį, t.y. liepos 31 d. ir rugpjūčio 7 d., o į darbus pilnai grįš savaite anksčiau, t.y. rugpjūčio 17 d. “, – atsakyme 15min išdėstė L.Bušinskaitė.

Ji teigė, jog atostogų atšaukimo formalumai šiuo metu tvarkomi, o apie šio ir kito penktadienio ministro darbotvarkę bus informuojama atskirai.

„Jei epidemiologinės situacija dar labiau prastės, gali būti ir daugiau pokyčių dėl ministro A.Verygos atostogų“, – pridūrė L.Bušinskaitė.

Sprendžiant iš nuotraukų feisbuke, ministras atostogauja Latvijoje.

Apie tai, kad trumpina poilsį, A.Veryga esą taip pat informavo ir prezidentą Gitaną Nausėdą, su kuriuo trečiadienį kalbėjosi telefonu.

„Ministras A.Veryga informavo prezidentą, kad, atsižvelgdamas į besikeičiančią situaciją, planuoja sutrumpinti suplanuotas atostogas nuo penkių iki keturių savaičių, taip pat atostogų metu grįžti į darbą kiekvieną penktadienį“, – pranešime žiniasklaidai nurodė Prezidentūra.

Pasak šalies vadovo G.Nausėdos, antrosios COVID-19 bangos suvaldymui skirtame plane turi būti aiškiai sudėlioti sergamumo kriterijai, pagal kuriuos būtų sprendžiami klausimai, susiję su kaukių dėvėjimu, mokyklų ir kitų įstaigų veiklos, įvairių renginių ribojimu.

Šiuo metu atostogauja ne tik A.Veryga, bet ir daugiau ministrų, taip pat – premjeras Saulius Skvernelis.

Kai kurie medikai jau anksčiau svarstė, jog COVID-19 neatsitraukiant, A.Verygai derėjo imti trumpesnes atostogas. Apie tai daugiau – čia.

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 16 naujų koronaviruso atvejų, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Iš jų trijų asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos, kaip užsikrėtė dar keturi asmenys, aiškinamasi.

NVSC atstovė Rolanda Lingienė tikino, jog situacija dėl COVID-19 Lietuvoje keičiasi dramatiškai, į tai būtina reaguoti. Vyriausybė trečiadienį svarsto sugrąžinti privalomą kaukių dėvėjimą viešose erdvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas