Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento patarėjas sako pastebintis kintančią R.Žemaitaičio retoriką

„Nemuno aušros“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio retorika po pirmojo rinkimų pradėjo keistis, tačiau, ar jo vadovaujama politinė jėga bus valdančiojoje koalicijoje, priklausys nuo kitų partijų, sako prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.
Remigijus Žemaitaitis, Robert Puchovič
Remigijus Žemaitaitis, Robert Puchovič / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Po pirmojo rinkimų turo pono Žemaitaičio retorika jau šiek tiek kinta. Žmogus bent jau bando paaiškinti, ką yra pasakęs, prikalbėjęs“, – trečiadienį LRT radijui sakė F.Jansonas.

„Prezidentui gali patikti, gali nepatikti, tačiau partijos tariasi tarpusavyje ir prezidento vaidmuo čia daugiau moralinis. Kokių nors teisinių priemonių koreguoti koalicijas prezidentas neturi, kai bus Vyriausybės formavimas, tada tai atskiras klausimas“, – kalbėjo jis.

Prieš rinkimus beveik visos partijos atsiribojo nuo „Nemuno aušros“ dėl partijos lyderio antisemitinių komentarų. Jis taip pat visuomenėje yra sulaukęs kritikos dėl aršios bei grubios retorikos oponentų atžvilgiu.

Dėl antisemitinių pasisakymų Konstitucinis Teismas yra pripažinęs R.Žemaitaitį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

Vis tik pats politikas pabrėžia nesantis antisemitas. Jis tvirtina paprasčiausiai kritikuojantis Izraelio valdžios veiksmus Gazos Ruože.

Dėl šių priežasčių prieš rinkimus prezidentas Gitanas Nausėda teigė nematantis galimybių R.Žemaitaičiui po rinkimų tapti ministru.

Po pirmojo rinkimų turo prezidentas teigė laukiantis R.Žemaitaičio elgesio ir retorikos pokyčių, taip šalies vadovas kalbėjo paklaustas, ar matytų galimybę „Nemuno aušrai“ būti valdančiojoje koalicijoje, o R.Žemaitaičiui – Ministrų kabinete.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, praėjusį sekmadienį vykusiame Seimo rinkimų pirmajame ture partija „Nemuno aušra“ liko trečioje vietoje. Politinę jėgą palaikė 14,99 proc. rinkėjų, tai jai užtikrino 14 mandatų Seime.

Dar vieną mandatą Kelmės–Šilalės apygardos vienmandatėje jau pirmajame ture iškovojo ir pats R.Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito