Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento rinkimų kelyje – skyrybos: M.Varaška traukiasi ir kalba apie Regionų partijos intrigas

Pernai rudenį apie dalyvavimą Lietuvos prezidento rinkimuose prakalbęs Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška sulaukė Lietuvos regionų partijos palaikymo. Tačiau ši sąjunga greitai iširo. „Tai baigta“, – savo socialiniuose tinkluose pranešė M.Varaška, paskelbęs, kad nebeturi galimybių toliau varžytis.
Mantas Varaška, Živilė Pinskuvienė
Mantas Varaška, Živilė Pinskuvienė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Mes kalbame kaip Regionų partijos atstovai ir Lietuvos politikos atstovai apie tai, kad mūsų uždavinys pirmiausia yra išsaugoti tautinę valstybę, tai yra Lietuvą, kurioje vyrauja lietuvių tauta“, – pernai spalio pradžioje sakė M.Varaška, pristatydamas savo rinkiminę programą.

Jis taip pat kalbėjo, kad savo šansus prezidento rinkimuose vertina pakankamai gerai.

Tuo metu Lietuvos regionų partijos pirmininko pavaduotoja, Širvintų merė Živilė Pinskuvienė tikino, kad sprendimas dėl M.Varaškos kandidatūros partijoje priimtas vienbalsiai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Živilė Pinskuvienė

Tačiau panašu, kad ši sąjunga iširo – apie tai M.Varaška prakalbo penktadienio vakarą savo įraše feisbuke.

„Nubėgus trečdalį maratono ne į tą pusę, grįžti į varžybas nebėra išeičių. Maždaug taip apibūdinčiau savo užbaigtą kelią Prezidento rinkimuose ir veikimą su „Regionų partija“, – paskelbė politikas.

„Rugsėjo pabaigoje priėmiau šios partijos palaikymą/kėlimą Prezidento rinkimuose, nors to neprašiau ir nesiekiau. Minėtai partijai, jos vadovybei iš anksto buvo žinoma mano programa, idėjos Lietuvai. Ši programa turėjo atsispindėti ir Seimo rinkimuose.

Tačiau per pustrečio mėnesio vietoje nuoseklaus ir kryptingo darbo teko patirti vis daugiau „Regionų partijos“ kliuvinių, intrigų. Gal būt kai kam kilo baimė, pavydas dėl įtakų, vaidmenų. O gal buvo kažkas dar aukščiau, kas žaidė šia partija tam, kad žlugdytų mano dalyvavimą Prezidento rinkimuose. Atsakymo nežinau ir nebeketinu jo ieškoti“, – dėsto Kazlų Rūdos meras.

Jis sako, kad ieškojo, kaip galėtų atnaujinti bendrą veikimą rinkimų kovoje, tačiau nesėkmingai – buvo prarasta per daug laiko.

„Todėl tai baigta“, – atvirai pripažįsta M.Varaška.

„Svarstydamas dalyvauti Prezidento rinkimuose, taip pat žinojau kad brendu į nenuspėjamus politinius vandenis. Suvokiau, jog gali būti visokiausių išpuolių, apkalbų, veidmainysčių. Priėmiau tai kaip iššūkį savo politinei brandai. Esamoje situacijoje savęs negailiu, asmeniškai nieko nepraradau. Veikiau, diskutavau garbingai.

Gaila tik pristabdytų idėjų, įsitikinimų dėl geresnės ir išsaugotos tautiškos Lietuvos. Viskas buvo logiška, pagrįsta ir įvertinta šimtuose pokalbių su verslais, visuomenininkais, žurnalistais“, – nusivylimo neslepia politikas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas