Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

Prezidentūra: reikėtų galvoti, kaip padėti dėl koronaviruso nukentėjusiam verslui

Plintant koronavirusui, stojant prekių gamybai ir judėjimui, prezidentas Gitanas Nausėda siūlo analizuoti, kaip tai paveiks Lietuvos ekonomiką, sako šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis. Jis taip pat, anot atstovo, ragina pagalvoti apie valstybės pagalbą dėl epidemijos nukentėjusiam verslui.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ekstremali situacija dėl koronaviruso pavojaus Lietuvoje, A.Bubnelio teigimu, buvo pagrindinė tema, kuria pirmadienį susitikimo metu kalbėjo šalies vadovas G.Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Prezidentas domėjosi, kaip pasirengusios ligoninės ir apskritai sveikatos apsaugos sistema. Buvo aptartas trumpai ir Ekstremalių situacijų valdymo centro darbas. Prezidentas pakartojo savo pasitikėjimą centru, taip pat pasiūlė prezidentūros specialistų pagalbą“, – dėstė A.Bubnelis.

G.Nausėda, anot jo, pabrėžė, kad paskelbus ekstremalią situaciją dėl viruso pavojaus svarbu siekti piliečių pasitikėjimo valstybės institucijomis.

„Prezidento nuomone, šiuo laikotarpiu ir apskritai tokiomis situacijomis, yra ypatingai svarbus visuomenės pasitikėjimas valstybės institucijomis, ir tą pasitikėjimą galima užtikrinti, jo galima pasiekti tik sklandžiu darbu, greitais sprendimais ir aiškia komunikacija“, – kalbėjo A.Bubnelis.

Pasaulyje plintant virusui, stringant prekių judėjimui, pasak jo, derėtų pradėti analizuoti, kaip tai paveiks Lietuvos ekonomiką.

„Prezidento nuomone, verta pradėti galvoti apie scenarijus, kaip galėtų būti paveikta Lietuvos ekonomika. Matome akivaizdžiai, kad pasaulio ekonomikai tai jau daro poveikį. Esame nedidelė valstybė, esame didesnių valstybių apsuptyje. Akivaizdu, kad tam tikrą poveikį Lietuvai tai turės“, – teigė A.Bubnelis ir ragino „pagalvoti, kokios valstybės pagalbos gali reikėti verslo organizacijoms“.

Transliacija iš prezidentūros:

VIDEO: G.Nausėda ir S.Skvernelis aptarė situaciją dėl koronaviruso ir ekonomikos ministro

Šiuo metu Lietuvoje nustatytas vienas koronaviruso atvejis – jis praėjusį penktadienį diagnozuotas iš Italijos grįžusiai šiaulietei. Pirmadienį spręsis, ar gyventoja keliaus namo.

Vyriausybė dėl koronaviruso pavojaus praėjusią savaitę Lietuvoje paskelbė ekstremalią situaciją, nors tuomet nė vienas užsikrėtimo atvejis šalyje dar nebuvo fiksuotas.

Valstybės ekstremalių situacijų valdymo centras rekomendavo šalies gyventojams nesilankyti masinių susibūrimų vietose. Jei Lietuvoje būtų fiksuoti koronaviruso židiniai, rekomendacijas pakeistų privalomi nurodymai, informavo centrui vadovaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Šiuo metu visame pasaulyje užfiksuota 89 tūkst. koronaviruso atvejų, mirė daugiau kaip 3 tūkst. žmonių, apie 45 tūkst. – pasveiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas