Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 19

Prezidentūroje – diskusija apie Lietuvos ekonomikos atsparumą

Prezidentas Gitanas Nausėda inicijuoja diskusiją apie šalies ekonomikos atsparumą, Kinijai paskelbus neoficialias sankcijas Lietuvai.
Ylva Johansson atvyko į Prezidentūra
Prezidentūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Diskusijoje Prezidentūroje trečiadienį kviečiami dalyvauti už ekonominę diplomatiją, ekonomikos ir finansų politiką atsakingi ministrų kabineto nariai, Seimo komitetų, parlamentinių partijų, Lietuvos banko, „Investuok Lietuvoje“ vadovai ir verslo asociacijų atstovai, pranešė Prezidentūra.

„Rizika Lietuvos verslo konkurencingumui ir sparčiam šalies ekonomikos augimui išaugo Kinijai pradėjus Lietuvai taikyti nepaskelbtas sankcijas. Susitikime bus aptartos ir trumpalaikio periodo, verslo nuostolius ir riziką mažinančios priemonės, ir ilguoju periodu Lietuvos ekonomikos produktyvumą didinančios priemonės“, – teigiama pranešime.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, šios salos atstovybės atidarymo Vilniuje.

Kinija rudenį sustabdė krovininius traukinius į Lietuvą, maisto eksporto leidimų išdavimą, sumažino Lietuvos įmonėms kredito limitus ir pakėlė kainas, be to, ji išbraukė Lietuvą iš muitinės sistemų, todėl lietuviški kroviniai negali patekti į šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas