Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 25

Prie COVID-19 patikros Kaune nutįso kilometrinės eilės: suskubo atidaryti 4-tą liniją

Kauniečiai nesupranta, kodėl susidaro tokios eilės prie Jonavos gatvėje veikiančio COVID-19 patikros punkto, juk atvykti kiekvienas turi likus ne daugiau nei 10 minučių iki registracijos laiko. Žmonės tikina, eilėje laukiantys po valandą ir daugiau. Nutįsta kilometrinė automobilių eilė. Savivaldybė suskubo į tai reaguoti – atidarė 4-tą testavimo liniją.
Eilės prie Covid-19 patikros punkto
Eilės prie COVID-19 patikros punkto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ta eilė link Kleboniškio – tai visiška tragedija, prasilenkti su automobiliais, kurie nelaukia eilėje, bet važiuoja Kauno link, labai sunku. Ypač po snygio. Kaip apskritai įmanoma 100 automobilių eilė, kai kiekvienas atvažiuoja +/ – savo laiku? Tie užlindinėtojai, lendantys tiesiai iš Jonavos gatvės, taip pat prisideda prie viso šito kimšimosi“, – pyko vienas kaunietis.

„Dar mane kas nervina, kad atvažiavę nuo miesto pusės, nevažiuoja į bendrą eilę, o suka naglai pro vartus. Aš, kiek teko važiuoti, varau iki Kleboniškio miško, ten apsisuku ir varau į eilę. O kiti, matau, atvaro naglai ir pro vartus, ir ką tu jiems. Dėl to visiems ir laikas prailgsta“, – pritarė dar viena komentatorė socialiniuose tinkluose.

Tokių vairuotojų dažnai į patikros punktą neįleidžia apsaugos darbuotojai. Antradienį pastebėta, kad net policija juos ėmė lydėti į eilės galą.

Kiti kauniečiai siūlo įrengti dar vienus įvažiavimo vartus, kitaip eilės, siekiančios kilometrą ir daugiau, netrumpės. Treti patarė palikti automobilį atokiau ir eiti iki patikros punkto pėsčiomis – aptarnauja greičiau.

Kauno miesto savivaldybė antradienio popietę išplatino pranešimą, kad siekiant užtikrinti, jog kiekvienas kaunietis laiku gautų reikiamą pagalbą – Kauno patikros punkte (Jonavos g. 51A) atidaryta ketvirta testavimo linija.

Tai neva leis per dieną tyrimui dėl koronavirusinės infekcijos priimti iki 3 tūkst. kauniečių.

Tačiau tie, kurie šiandien lankėsi patikros punkte, tikino, kad ir 4-toji linija problemų neišsprendė.

„4 palapinės, o eilėj šiandien 1,5 val. stovėti teko su mašina. Nežinau, kur problemos, bet nu kažkaip taip negerai...“, – tikino kaunietė.

Kad procesai vyktų sklandžiai ir greitai, Kauno miesto savivaldybė priminė gyventojams laikytis keleto taisyklių.

Pirma, iš anksto užsiregistruoti testavimui per sistemą 1808.lt. Asmenys be išankstinės registracijos nepriimami.

Į punktą atvykti patariama nurodytu laiku arba ne anksčiau nei 10 min. prieš jį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eilės prie Covid-19 patikros punkto
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eilės prie Covid-19 patikros punkto

Su savimi reikia turėti ir būti pasiruošus pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą bei registraciją patvirtinančią trumpąją SMS žinutę.

Patikros metu privalu laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų – nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus tokio nurodymo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas