Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Prie didžiausio Lietuvoje vakcinavimo centro „Litexpo“ susidarė didžiulės eilės: kurį laiką neveikė registracijos sistema

Vilniuje, „Litexpo“ centre ketvirtadienio popietę susidarė didžiulės eilės žmonių. Dėl užstrigusios registravimo sistemos čia sustojo skiepijimas, tad atvykusiems numatytu laiku vilniečiams teko laukti už durų. Savivaldybės atstovai ramina, kad sutrikimai jau sutvarkyti, tik reiks laiko, kol minia išsiskirstys.

Minia šalia įėjimo į „Litexpo“, kur nuo pirmadienio veikia didžiausias Lietuvoje vakcinavimo centras, susiformavo po to, kai atėję skiepytis žmonės kurį laiką nebuvo leidžiami į vidų.

Kaip 15min sakė Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas, taip nutiko dėl registracijos sistemos trikdžių. Ją sukūrusi įmonė skubiai ėmėsi gedimą šalinti, tai jau padaryta, tačiau per tą laiką prisirinko išties nemažai žmonių.

„Sistema sutvarkyta, tik šiek tiek užtruks, kol ta eilutė sueis į vidų. Paprašėme žmones informuoti, kad jie palauktų, galbūt išvažiuotų namo ir grįžtų po valandos, jų skiepas tikrai nedings“, – teigė patarėjas.

Tokią pačią registracijos sistemą, kokią naudoja Vilniaus savivaldybė, įsigyti galvoja ir Sveikatos apsaugos ministerija ruošdamasi masinei vakcinacijai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eilės prie „Litexpo“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eilės prie „Litexpo“

Ketvirtadienio sutrikimai neleido vakcinavimo centro darbuotojams registruoti atėjusius skiepytis žmones, todėl procesas ir sustojo.

Žmonių srautus prie "Litexpo" reguliavę Šaulių sąjungos atstovai dėkojo laukiantiems už kantrybę ir pranešinėjo, kada kas galės įeiti į vakcinavimo centrą.

Šią savaitę Vilnius gavo 42 tūkst. vakcinų dozių.

Per pirmąsias tris šios savaitės dienas Vilniuje buvo paskiepyta 13 tūkst. žmonių. Ketvirtadienį iki pavakarės „Pfizer“ vakcinos dozę gavo dar 4,1 tūkst. žmonių, iki vėlaus vakaro paskiepytųjų turėtų būti dar 3,2 tūkst.

Šią savaitę skiepui yra užsiregistravę dar 17 tūkst. vilniečių, bet registracija dar nebaigta, dalis vakcinų bus palikta ir pirmadieniui, nes naują partiją vakcinų Vilnius turėtų gauti antradienį. Ketvirtadienio vėlyvą popietę „Pfizer“ likutis buvo 5,3 tūkst. dozių, tikimasi, kad pavyks jas visas suskiepyti iki antradienio ryto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eilės prie „Litexpo“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eilės prie „Litexpo“

Vilniaus savivaldybė kviečia registruotis skiepui „Pfizer-BioNTech“ („Comirnaty“) vakcina visus vyresnius nei 55 m. vilniečius, taip pat registruotis gali ir senjorai, pedagogai, abiturientai, lėtinių ligų turintys žmonės.

Trečiadienio duomenimis, Vilnius buvo paskiepijęs apie 125 tūkst. sostinėje registruotų asmenų, taip pat čia pasiskiepijo ir dalis kituose miestuose registruotų, bet Vilniuje gyvenančių žmonių. Senjorų (65+ m.) kategorijoje sostinė jau paskiepijo apie 62 proc. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito