Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 08

Svarstoma, ar prašyti naikinti prie prokuroro namų piketavusių Seimo narių imunitetą

Prokuratūra neatmeta galimybės prašyti Seimo sutikimo naikinti Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijai priklausančių Seimo narių Kęsto Komskio, Petro Gražulio ir Valdo Vasiliausko teisinę neliečiamybę ir leisti juos patraukti atsakomybėn už bandymą daryti spaudimą prokurorui Irmantui Mikelioniui.
Petras Gražulis, Valdas Vasiliauskas ir Kęstas Komskis
Petras Gražulis, Valdas Vasiliauskas ir Kęstas Komskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tiesiog yra sprendžiamas klausimas. Kaip žinote, yra pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dar sprendžiamas klausimas, nenorėčiau dabar atsakyti“, – antradienį klausiamas, ar bus prašoma panaikinti prie prokuroro namų protesto akciją surengusių parlamentarų teisinę neliečiamybę, sakė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.  

Anot jo, piketu buvo bandoma daryti poveikį prokurorui. 

„Tai yra poveikis prokurorui. Demokratinėje valstybėje mes turime gerbti žodžio laisvę, spaudos laisvę ir daug ką galime kalbėti, bet tikrai nesusitaikysime su tuo, jeigu yra daromas poveikis prokurorui konkrečioje byloje“, – teigė E.Pašilis.

Į piketą prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro namų praėjusią savaitę susirinkę „Tvarkos ir teisingumo“ nariai reiškė priekaištus prezidentei ir teisėsaugai.

Frakcijos Seime narys Valdas Vasiliauskas tikino, kad partija nesiekia, jog teisėsauga nutrauktų tyrimus dėl „tvarkiečių“, bet nori, kad tyrimai būtų organizuojami nepažeidžiant procedūrų. „Tvarkiečiai“ taip pat piktinasi, kad buvo paviešintos ikiteisminio tyrimo metu įrašytų pokalbių išklotinės.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Evaldas Pašilis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Evaldas Pašilis

Ar dėl šių išklotinių paviešinimo bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, Generalinė prokuratūra dar nenusprendė. 

„Mes renkame medžiagą ir spręsime, ar pradėti ikiteisminį tyrimą. Manau, jūs tai sužinosite, pranešime. Dabar vertinama informacija ir ji yra aktuali. Tačiau nenorėčiau spaudimo daryti prokurorams, kurie turės priimti sprendimą. Nenorėčiau suformuoti išankstinės nuomonės“, – teigė E.Pašilis. 

Jo teigimu, aiškinamasi, ar pokalbių išklotinės galėjo būti pateikiami žiniasklaidai. 

„Dėl tos viešosios erdvės. Daug diskusijų, ar tai atitinka Žmogaus teisių teismo praktiką, ar nepažeidžia žmogaus teisių, ar nėra privačių asmenų pokalbių. Informacija renkama ta tema“, – sakė E.Pašilis žurnalistams.

Antradienį E.Pašilis apsilankė pas Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę. Anot prokuroro, susitikime buvo aptarta Seimui teikiama prokuratūros veiklos ataskaitos. 

„Pagrindinis klausimas buvo dėl pristatymo būdo ataskaitos Seimo nariams. Mes manytume, kad galbūt būtų geriau Seimo plenarinėje sesijoje tai padaryti. Yra galimybė tai daryti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete tai padaryti, bet gal geriau sudarant galimybę Seimo nariams užduoti klausimus. Galbūt mes būtume atviresni šioje vietoje“, – teigė E.Pašilis. 

Seimo pirmininkė susitikimo nekomentavo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas