Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „valstiečių“ besijungiantis I.Vėgėlė kalba apie vertybes ir žada atsivesti „ypatingus žmones“

Penktadienį galutinai paaiškėjo, kad į prezidentus nesėkmingai kandidatavęs Ignas Vėgėlė nusprendė sukti į politiką – Seimo rinkimuose jis dalyvaus ir bus paskutinis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąraše. Jis teigia, kad drauge į Seimą atves ir visuomenininkus – „ypatingus žmones, kuriems labiau už viską rūpi Lietuvos ateitis“. Kas jie, kol kas neįvardija.
Aurelijus Veryga, Ignas Vėgėlė
Ignas Vėgėlė, Aurelijus Veryga / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„SVARBUS VERTYBINIS SPRENDIMAS: drauge su LVŽS atvesiu į Seimą visuomenininkus – ypatingus žmones, kuriems labiau už viską rūpi Lietuvos ateitis.

Mano tikslas – realūs pokyčiai Lietuvoje“, – taip apie sprendimą dalyvauti dar vienuose rinkimuose feisbuke rašo I.Vėgėlė.

Jis dalyvavo Prezidento rinkimuose ir neslėpė ambicijos jei ne laimėti, tai tikrai patekti į antrą turą. Tuose rinkimuose jį ir parėmė „valstiečiai“, jų kandidatas Aurelijus Veryga prezidentines svajones iškeitė į pirmą vietą partijos sąraše į Europarlamentą.

A.Veryga su partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu Prezidento rinkimų vakarą pas I.Vėgėlę atskubėjo su tortu.

Ignas Vėgėlė su bendražygiais laukia Prezidento rinkimų rezultatų
Ignas Vėgėlė su bendražygiais laukia Prezidento rinkimų rezultatų

Bet tuomet pastarasis dar neatskleidė galutinio savo sprendimo, ar po nesėkmingų rinkimų liks politikoje.

Per Europos Parlamento rinkimus jau I.Vėgėlė atėjo pas „valstiečius“ – su braškėmis. Bet ir tada tiek jis, tiek R.Karbauskis apie konkrečius sutarimus nepasisakė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė, Aurelijus Veryga
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Vėgėlė, Aurelijus Veryga

Penktadienį sutarimas tapo viešas, skaitykite apie tai čia: Ignas Vėgėlė apsisprendė dėl rinkimų į Seimą.

„Šiandien Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Valdybos ir Tarybos nariams pristačiau savo viziją, kaip surėmus pečius atnešti į Lietuvos politiką realius pokyčius. Sutarėme į Seimo rinkimus eiti jungtiniu vertybiniu sąrašu.

Sustiprintame ir atnaujintame jungtiniame politikų ir visuomenininkų sąraše kas penktas jungtinio sąrašo kandidatas yra mano komandos atstovas arba komandos pakviesti kompetentingi žmonės, kurie realiai gali būti naudingi Lietuvai – visuomenininkai, teisininkai, medikai ir kiti savo sričių specialistai“, – jau po „valstiečių“ tarybos feisbuke rašė I.Vėgėlė.

Jis džiaugėsi, kad idėja suburti ir Lietuvai pristatyti „vertybėmis grįstą rinkiminį sąrašą“ yra pasiekta. Tačiau konkrečių pavardžių kol kas neįvardijo.

LVŽS galutinį sąrašą ketina tvirtinti kitą savaitę. Kol kas skelbiama tik tai, kad sąraše į rinkimus ves A.Veryga, toliau rikiuojasi buvęs europarlamentaras Bronis Ropė, Seimo nariai Aušrinė Norkienė, Valius Ąžuolas ir Eugenijus Jovaiša. Ir I.Vėgėlė – 141-as.

Prezidento rinkimų vakarą rezultatų kartu su I.Vėgėle laukė taip pat būrys „valstiečių“. Be jų restorane vakarojo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, atlikėjai Vilius ir Violeta Tarasovai, laidų vedėjas Dainius Martinaitis, dizainerė Daiva Urbanavičiūtė, juvelyrė Jurga Lago, advokatas Rimas Andrikis ir kt.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilius Tarasovas, Violeta Tarasovienė, Ignas Vėgėlė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilius Tarasovas, Violeta Tarasovienė, Ignas Vėgėlė

Pasveikinti užsuko ir Artūras Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito