Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05 /16:53

Prienai prioritetų nepaiso – skiepytis „Vaxzevria“ vakcina kviečia visus norinčius

Prienų rajono savivaldybė savo puslapyje skelbia kviečianti registruotis visus norinčius vakcinuotis „Vaxzervia“ vakcina. Sprendimo dėl pradedamos masinės vakcinacijos kol kas Sveikatos apsaugos ministerija ir Vyriausybės nėra priėmusios. Registruotis gali ne tik šio rajono gyventojai, bet ir visi, kas nori.
Skiepijimas nuo COVID-19
Skiepijimas nuo COVID-19 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip rašoma Prienų savivaldybės puslapyje, kviečiami registruotis artimiausiomis dienomis, o skiepytis atvykti savaitgalį.

„Kviečiame visus, norinčius gegužės 8 d. vakcinuotis „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina, registruotis tel. 8 697 42087: gegužės 5 d. (trečiadienį) – iki 20.00 val., gegužės 6 d. (ketvirtadienį) – nuo 8.00 val. iki 20.00 val., gegužės 6 d. (penktadienį) – nuo 8.00 iki 17.00 val.

Vakcinacija vyks gegužės 8 d (šeštadienį) nuo 9.00 iki 13.00 val. adresu Prienų Revuonos g. 4 (Prienų PSPC Vaikų poliklinika)“, – informuoja Prienų rajono savivaldybė.

Atvykusių iš kitur neišvarys

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė 15min sakė, kad Vyriausybei priėmus sprendimą dėl to, jog galima rinktis, kurią vakcina žmogus nori skiepytis, tai didžioji dalis esančių prioritetinėse grupėse laukia „Pfizer“ arba „Moderna“ vakcinų.

„Mes jau ir įstaigas, įmones kvietėme. Dabar turime didesnį kiekį vakcinų ir taip darome pirmą kartą. Geriau tegu žmonės skiepijasi. Rajone skiepijama visose ambulatorijose, tinklas labai platus, prioritetus mes jau kiek galėjome, tiek paskiepijome“, – kalbėjo administracijos direktorė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prie Nemenčinės poliklinikos
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Prie Nemenčinės poliklinikos

Šis kvietimas, jos teigimu, visų pirma skirtas Prienų rajono gyventojams, vis dėlto direktorė pripažino, kad vakciną gaus visi užsiregistravę. Kaip ir prieniškiai važiavo skiepytis į Vilnių, kai sostinei atiteko vakcinos, anksčiau numatytos kitoms savivaldybėms.

Vakcinų Prienų rajonas savaitgaliui turės apie kelis šimtus.

Rajone bent pirmą dozę jau yra gavę daugiau nei 26 proc. gyventojų, antrą – apie 11 proc. „Mes lenkiame Lietuvos vidurkį, viskas vyksta pas mus sklandžiai. Vyresni nei 65 metų, pedagogai, lėtinėmis ligomis sergantys jau tikrai turėjo galimybę pasiskiepyti. Liko nebent tie, kurie laukia kitos vakcinos“, – sakė J.Zailskienė.

Dabar turime didesnį kiekį vakcinų ir taip darome pirmą kartą. Geriau tegu žmonės skiepijasi.

Masinė vakcinacija – gegužę

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sakė, kad masinis gyventojų vakcinavimas šalyje prasidės anksčiau nei manyta, jau gegužę.

„Pripažinsiu, kad pradžioje skaičiavomės, kad tiek pagal vakcinų kiekį, tiek pagal galimybes suspėti, pasirengti, buvo labiau realistiška birželio pradžia, tai, matyt, čia bus viena iš malonesnių išimčių ir mums patiems: panašu, kad visos datos prasidės jau gegužės mėnesį ir tai tikrai yra smagu“, – sakė ministras.

Pasak jo, keisti vakcinavimo strategiją leido reguliariau ir dažniau gaunami vakcinų kiekiai.

Įvertinęs, kad „AstraZeneca“ vakcina nenori skiepytis gyventojai iš prioritetinių grupių, Pakruojo rajonas savaitgalį ketina skiepyti pilnamečius gyventojus. Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad savivaldybė užsiima saviveikla ir renkasi paprasčiausią kelią.

Marijampolės rajono meras Povilas Isoda savo feisbuko paskyroje skelbia: „Rytoj galite paskiepyti AstraZeneca vakcina!“

Rytoj galite paskiepyti AstraZeneca vakcina! Rytoj skiepysime visus kam 45 ir daugiau metų bei visas aukštesnes...

Posted by Marijampolės meras Povilas Isoda on 2021 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Anot mero, jau ketvirtadienį Marijampolėje bus skiepijami visi, kam 45 ir daugiau metų bei visas aukštesnes prioritetines grupes. Jis taip pat paragino nepraleisti progos vakcinuotis, o tiems kam yra būtinybė revakcinuotis anksčiau (praėjus ne mažiau 4 savaitėms), galite tą padaryti visada kai vyksta vakcinavimas „AstraZeneca“ vakcina.

Vilniaus miesto savivaldybė irgi tikėjosi paankstinti antrosios „Vaxzevria“ vakcinos laiką, tačiau Vyriausybė tam nepritaria.

Apie tai, kad kviečia visus 40 metų ir vyresnius asmenis, norinčius pasiskiepyti „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina, registruotis vakcinacijai, dar praeitą savaitę skelbė ir Varėnos rajono savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas