Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 18

Prieš Jonines lietaus nuplautų kelių remonto Kaišiadorių rajone teks palaukti: sprendimų dar ieškoma

Prieš Jonines nuplautus kelius Kaišiadorių rajone sutvarkyti užtruks kelis mėnesius. Kaip teigia Lietuvos automobilių kelių direkcija, kol kas atliekami projektavimo darbai, bet iki rugpjūčio pabaigos žadama remontus pabaigti. Vietos gyventojai, likę be įprastų kelių, džiaugiasi bent tuo, kad Kaišiadorių rajono savivaldybė įvykdė pažadą ir kiek aptvarkė dabar jų naudojamą aplinkkelį.
Pakertai
Pakertai / Andrejaus Tomenko nuotr.

Birželio 21 dieną pliaupęs lietus pridarė didžiulių nuostolių ne viename Lietuvos rajone. Kaišiadorių rajonas buvo vienas iš tų, kur tie nuostoliai buvo įspūdingiausi. Čia net du keliai tapo neišvažiuojami, nes tiesiog suskilo ir jose atsivėrė didžiulės duobės.

Pirmoji – kelyje Žiežmariai-Nemaitonys-Stakliškės ties Pakertais, antroji – Burbiškių kaime Žiežmarių seniūnijoje.

Abiejose vietose vandens kiekio neatlaikė perlaidos. Vaizdai po liūčių čia buvo įspūdingi, nes ten, kur vos išvakarėse važinėjo automobiliai, tebuvo didžiulės duobės.

Vietos gyventojai Pakertų apylinkėse tik lingavo galvomis, nes atvažiuoti iš aplinkinių kaimų į Žiežmarius, Kaišiadoris pasidarė sudėtinga. Teko arba rinktis labai tolimą aplinkkelį irgi gerokai paplautu keliu, arba važinėti keliuku, kuris remonto nematė nuo sovietmečio.

Savivaldybė savo kelią aptvarkė

Tad Kaišiadorių rajono vadovams teko ne kartą išklausyti skundų ir prašymų – minėtą keliuką po kelių savaičių savivaldybė aptvarkė. O štai pagrindinis asfaltuotas kelias tebuvo apstatytas įspėjamaisiais ženklais.

Kelias Žiežmariai-Nemaitonys-Stakliškės priklauso ne rajono savivaldybei, o Kelių direkcijai. Tad jai teko pareiga kelią ir tvarkyti.

Andrejaus Tomenko nuotr./Pakertai
Andrejaus Tomenko nuotr./Pakertai

Pastaroji nuo pirmosios dienos žadėjo tai padaryti „per kaip įmanoma trumpesnį laiką“, tačiau greta šios vietos esančio Dainių kaimo gyventojai piktinosi, kad bėga savaitės, o niekas nevyksta.

„Kiek skambiname, tik ramina pažadais, kad netrukus viskas vyks. O nevyksta. Štai mėnuo ir praėjo nuo tų liūčių“, – kalbėjo vienas gyventojas.

Dar užtruks

Lietuvos automobilių kelių direkcija iš karto po įvykio teigė, kad pirmiausia stabilizuojama padėtis, užtikrinama, kad kelias nebūtų plaunamas toliau. Taip pat žadėjo, kad įvertinus padarytą žalą ir parinkus tinkamiausius sprendimus bus siekiama „atstatyti kelius per kaip įmanoma trumpesnį laiką“.

Šiuo metu, po ekstremalaus įvykio praėjus mėnesiui, tvarkymas vietoje nepradėtas. Tačiau atliekami projektavimo darbai, tikina Kelių direkcija:

„Vertinamos priežastys, parenkami sprendiniai, reikalingi atstatymo darbams atlikti. Pabaigus projektavimo darbus bus atliekami taisymo darbai. Galutinai sutaisyti kelius numatoma iki rugpjūčio pabaigos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito