Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Prieš keletą metų renovuotas Tauragės darželis prarado spalvas

„Prieš porą metų renovuotas Tauragės lopšelis-darželis „Žvaigždutė“ jau prarado spalvą, lenda ir daugiau broko“, – savivaldybės tarybos komitetų posėdžio metu pareiškė įstaigos direktorė Zita Mickuvienė. Pastatas buvo dengtas specialiomis renovacijai naudojamomis plokštėmis, kurios laikui bėgant ėmė netolygiai blukti.
Lopšelis-darželis „Žvaigždutė“
Lopšelis-darželis „Žvaigždutė“ / Margaritos Rimkutės nuotr.
Temos: 2 Renovacija Tauragė

„Šioje vietoje statybininkai pritrūko plokščių ir dengė kitomis, kurias vėliau nudažė pritaikydami šalia esančių plokščių spalvą. Jie sakė, kad šios plokštės tik laikinai, vėliau esą užsakys ir pakeis tokiomis, kokiomis reikia. Taip ir nepakeitė“, – šių eilučių autorei dėstė lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ direktorė Zita Mickuvienė.

Z.Mickuvienės nurodytos plokštės dažai nusilupę, matyti, kad tikroji statybinės plokštės spalva yra ruda. Įstaigos vadovė atkreipė dėmesį ir į kitas rausvas nublukusias pastato plokštes, kurios, pasak jos, prieš porą metų dar buvo ryškiai oranžinės.

Po rekonstrukcijos darželyje atsirado ir neįprastų kvapų. Pasak direktorės pavaduotojos ūkiui Elytės Kėdaitienės, pagal projektą iš naujai rengtos nuotekų sistemos per stogą turėjo būti išvesta tam tikra vėdinimo sistema, jos žodžiais tariant, „alsuokliai“. To nepadaryta.

„Kartą sulaukėme tėvų nusiskundimo dėl prasto kvapo tualetuose. Matote, per savaitgalį, ertmės, į kurias subėga vanduo, išdžiūva. Pirmadienį jaučiamas prastas kvapas. Tačiau leidžiant vandenį jis vėliau išnyksta. Kaip mums aiškino santechnikai, pagal įrengtą sistemą per stogą turėjo būti išvesti tam tikri alsuokliai. Tačiau mūsų stogas senas, mes jį 2008 metais atnaujinom, tad renovacijos metu jis nekeistas. Kadangi stogas senas, per jį tų alsuoklių išvesti negalėjo“, – kalbėjo direktorės pavaduotoja ūkiui.

Lopšelio-darželio renovaciją užsakė rajono savivaldybės administracija. Pasiteiravome, ar ketinama kreiptis į darbus atlikusią bendrovę dėl broko ištaisymo.

Autorės ir lopšelio darželio „Žvaigždutė“ nuotr./Lopšelis-darželis „Žvaigždutė“
Autorės ir lopšelio darželio „Žvaigždutė“ nuotr./Lopšelis-darželis „Žvaigždutė“

„Darbų garantinis terminas nustatomas vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 6.698 straipsnio nuostatomis. Tokio pobūdžio darbams ji siekia 5 metus. Tauragės rajono savivaldybė parengė ir išsiuntė pretenziją modernizacijos darbus atlikusiam rangovui dėl defektų ištaisymo“, – tokį atsakymą atsiuntė Justinas Norkaitis, savivaldybės Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas.

Statybos skyriaus duomenimis, lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ modernizacijos darbų projektas buvo baigtas 2014 m. vasarį. Darbų pirkimo konkursą laimėjo ir modernizacijos darbų projekto rangovas buvo UAB „Statybų techniniai sprendimai“.

Redakcijai su rangovais susisiekti nepavyko. Telefonu atsiliepęs Donatu prisistatęs įmonės atstovas teigė išsiaiškinsiąs situaciją ir perskambinsiąs. Vėliau vyras telefonu nebeatsiliepė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento