Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 09 /15:54

Per kratą Pravieniškių pataisos namuose rasti raugas, alkoholis, telefonai

Pareigūnai ketvirtadienį atlieka kratas Pravieniškių pataisos namų 2-ajame sektoriuje, kur bausmę atlieka apie tūkstantis nuteistųjų. Kratos vyksta prieš čia atvykstant teisingumo ministrui Elvinui Jankevičiui.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Preliminariais duomenimis, kratų metu rasti 55 litrai raugo, litras alkoholio, aštuoni mobiliojo ryšio telefonai, viena laisvų rankų įranga ir dvi SIM kortelės.

Nustačius, kuriems nuteistiesiems priklausė draudžiami daiktai, jiems grės drausminė atsakomybė.

„Besilaikantys subkultūros, nenorintys dirbti, teisti už rezonansinius nusikaltimus, darantys įtaką kitiems nuteistiesiems“, – šio sektoriaus gyventojus žurnalistams apibūdino Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos laikinasis vadovas Dainius Sušinskas.

Kratos metu nuteistieji turėjo susirinkti visus savo daiktus ir išeiti į kiemą, kur juos po vieną apžiūrėjo pareigūnai, tikrinę, ar jie neturi draudžiamų daiktų ir ar jų turimų daiktų svoris neviršija leistinos 30 kilogramų ribos.

Kratos taip pat atliktos gyvenamosiose patalpose, kurias apžiūrėjo kinologas su tarnybiniu šunimi bei pataisos namų pareigūnai.

Portalas delfi.lt ketvirtadienį pranešė apie E.Jankevičių pasiekusį laišką, kur anksčiau rugpjūtį kratas tame pačiame padalinyje vykdę pareigūnai liudija, kad jame dalis nuteistųjų tikrinti nesilaikant nustatytų taisyklių, pavyzdžiui, netaikant 30 kilogramų ribos turimiems daiktams.

Teisingumo ministro ir Kalėjimų departamento vadovybės vizitas vyksta pareigūnams bandant suvaldyti padėtį šiame kalėjime, kur jiems nepavyksta užkardyti smurto tarp nuteistųjų.

Naujienų portalas delfi.lt šią savaitę paviešino vaizdo įrašą, kur matyti, kaip liepos pabaigoje prieš Pravieniškių kalėjimo naujokus smurtavo kiti kaliniai.

Portalas taip pat paskelbė, kad praėjusį savaitgalį kilus konfliktui dėl nužudymo kalinamas nuteistasis buvo seksualiai išprievartautas.

Dėl abiejų šių atvejų vyksta ikiteisminiai tyrimai.

Šią savaitę teisingumo ministras paskelbė apie planus sustiprinti Pravieniškių pataisos namų vadovybę ir kriminalinę žvalgybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas