Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20

Prieš NATO viršūnių susitikimą – gandai apie atidedamas planines operacijas, SAM ramina

Iki NATO Viršūnių susitikimo Vilniuje likus mažiau nei mėnesiui, viešojoje erdvėje pasirodo vis daugiau žinių apie būsimus ribojimus. Kartu sklinda ir gandai. Vienas iš jų – apie atidedamas planines operacijas Vilniaus ligoninėse. Sveikatos apsaugos ministerija ramina, kad tokios kalbos nėra teisingos. Esą gydymo įstaigos dirbs įprastai. Va tik iki jų atvažiuoti gali būti sudėtingiau.
Planinės operacijos NATO viršūnių suvažiavimo metu
Planinės operacijos NATO viršūnių suvažiavimo metu / BNS nuotr.

Vilniuje liepos 11–12 d. tikimasi sulaukti Europos šalių, JAV, Kanados, NATO partnerių iš Japonijos, Pietų Korėjos, Australijos, Naujosios Zelandijos vadovų, iš viso svečių iš 40 šalių, apie 5 tūkst. žmonių.

Jau skelbta, kad Lietuvos sostinėje turėtų pasirodyti ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Joe Bidenas, renginyje, tikimasi, pasirodys ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, nors pastaruoju metu vis garsiau kalbant, kad Ukraina Vilniuje nesulauks konkretaus kvietimo stoti į Aljansą, apie tai kalbos kiek pritilo.

Vilniaus miesto savivaldybė jau skelbė, kad tomis liepos dienomis mieste bus daugybė ribojimų – į Senamiestį patekti bus galima tik pėsčiomis po patikros, kai kurias gatves ketinama iš viso uždaryti. Šalia „Litexpo“, kur vyks susitikimai, riboti numatyta net viešojo transporto judėjimą.

Vilniaus mero Valdo Benkunsko siūlymas vilniečiams pagalvoti apie galimybę tas dienas praleisti už miesto ribų, jeigu tokia galimybė būtų, sulaukė ir pasipiktinimo.

Plačiau: Aistros dėl siūlymo per NATO susitikimą palikti Vilnių: vieni piktinasi varomi iš miesto, kiti šiuos pašiepia.

Ar bus planinės operacijos?

Pastarosiomis dienomis ėmė sklisti žinia, esą tomis liepos dienomis keisis ir gydymo įstaigų darbas.

Kaip 15min teigė anonimiškumo prašiusi skaitytoja, jos pažįstamai moteriai nukelta planinė operacija, argumentuojant esą „NATO susitikimas ir visas planines operacijas Vilniuje nukelia, kad būtų tuščios operacinės“.

Anot skaitytojos, jai kilo klausimų, jeigu tai tiesa, ar nebus padaryta žalos žmonių sveikatai, jei tokia atsirastų dėl atidėtos operacijos. Ir kas tai padengtų?

Ramina: viskas vyks įprastai

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai tvirtina, kad tokioms kalboms jokio pagrindo nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas