Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 15

Prieš vasaros sezoną – Danės švarinimo akcija

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ ir Rotary klubas „Concordia 1826” gegužės 19-ąją, šeštadienį, rengia Danės švarinimo akciją. Šio ekologinio-edukacinio projekto iniciatoriai klaipėdiškius į upės valymo talką kviečia jau antrąkart.
Krantinės anapus Danės bus sutvarkytos tik rugsėjį.
Šeštadienį bus tvarkoma Danės upė. / A.Kripaitės nuotr.
Temos: 3 Upė Klaipėda Danė

Praėjusių metų rugpjūtį Danės pakrantes ir vandens paviršių valę talkininkai surinko dešimtis maišų šlamšto, nuodijančio mūsų miesto aplinką. Šiemet talka rengiama pavasarį, kuomet uostamiestis naktiniu laivų paradu simboliškai pradės vasaros sezoną ir pažymės Europos jūrų dieną.

„Danės upė – miesto pasididžiavimas ir puošmena, deja, praėjusių metų akcija parodė, jog jos vandenys skalauja nemenką sąvartyną. Praėjusiais metais iš upės traukėme ir butelius, ir senas padangas, ir kitokius daiktus, kuriuos žmogus patingėjo nunešti iki šiukšliadėžės. Tąkart sukrovėme ir išvežėme nemenką šlamšto kalną. Patiems buvo neįtikėtina, koks neatsakingas gali būti žmogus“,- pasakoja vienas iš akcijos iniciatorių, asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Raimondas Beliauskas.

Danės švarinimo akcijai jos iniciatoriai šiemet telkia dar didesnes pajėgas. Šeštadienį nuo 11 val. upės dugną iš laivelių valys sportinės žūklės klubo „Kurėnas“ nariai, po vandeniu darbuosis nardymo centro „Oktopusas“ entuziastai, į krantą „radinius“ trauks asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ ir Rotary klubo „Concordia 1826” nariai bei jų suburti talkininkai. Surinktą ir išrūšiuotą šlamštą išveš UAB „Specialus autotransportas“. Talkai baigiantis apie atliekų poveikį upei, o tuo pat metu ir mūsų aplinkai susirinkusiesiems papasakos ekologai.

Prie upės švarinimo raginami prisidėti visi neabejingi klaipėdiškiai. Akcijos pradžia  – gegužės 19 d., 11 val. Norintieji prisijungti prie talkininkų laukiami prie buvusios Senosios perkėlos, Žvejų g. 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?