Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 11 /12:33

Prisišnekėjo: Dalia Teišerskytė prarado šansus po rinkimų tapti ministre

Seimo narė Dalia Teišerskytė dar neseniai buvo laikoma rimta pretendente po 2016 m. Seimo rinkimų užimti kultūros ministro postą. Tačiau tokių šansų politikė jau nebeturi.
Dalia Teišerskytė
Dalia Teišerskytė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Po Seimo narės pasisakymo apie panašumus tarp juodaodžio ir unitazo, Liberalų sąjūdis braukia ją iš kandidatų sąrašo.

„Atsiribojame nuo viešų D.Teišerskytės pasisakymų, kurie prasilenkia su pamatinėmis liberalų vertybėmis. Esame už pagarbą kiekvienam žmogui – jų diskriminuoti negalima nei pagal tautybę, nei pagal lytį, odos spalvą, tikėjimą ar pažiūras. Dėl viešoje erdvėje nuskambėjusių pareiškimų apgailestaujame ir atsiprašome. Nebematau D.Teišerskytės kaip galimos kandidatės į Liberalų sąjūdžio kultūros ministrus“, – trečiadienį išplatintame pranešime teigia liberalų lyderis Eligijus Masiulis.

Trečiadienį prie Seimo taip pat vyko piketas prieš D.Teišerskytę. Protestuotojai, tarp jų – ir socialdemokratų informacijos centro vadovė Jolanta Bielskienė – reikalavo liberalės politinės atsakomybės ir pašiepė jos retoriką.

Po savo pasisakymo, kaip jai lėktuve „teko sėdėti tarp negro ir klozeto, tai yra afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai“, iš pradžių D.Teišerskytė pareiškė, jog čia nebūta nieko rasistiško. Vėliau politikė atsiprašė viešu pareiškimu socialiniame tinkle „Facebook“, bet atsiprašymams jau buvo per vėlu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas