Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21

Prokuratūra iš tarybos narės „čekiukų“ byloje Šilutei siekia priteisti 13 tūkst. eurų

Prokurorai kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu, siekdami į savivaldybės biudžetą sugrąžinti daugiau nei 13 tūkst. eurų, nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos narei Daivai Plikšnienei, pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra.
Daiva Plikšnienė
Daiva Plikšnienė / Liberalų sąjūdžio nuotr.

2019-2023 metais būdama Šilutės rajono savivaldybės tarybos nare, politikė gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto. Remiantis gautais dokumentais, ji teikė savo išlaidų, susijusių su jos, kaip tarybos narės veikla, kuro įsigijimo, automobilių remonto ir jų parkavimo, kompiuterinės technikos nuomos, telefoninių pokalbių ir interneto paslaugų dokumentus.

Iš tarybos narės pateiktų dokumentų matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo pilami kelis kartus per dieną, tarp kai kurių degalų pylimų buvo keliolikos minučių tarpas, bet pilti dideli degalų kiekiai. Nustatyta, kad per 40 kartų ji degalus pylėsi ne Šilutės rajono degalinėse (Grigiškėse, Plungėje, Palangoje) ir pagal rajono savivaldybės teisės aktus išlaidos negalėjo būti kompensuojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito