Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 12

Provincija ar racionalumas: kokia Klaipėdos kryptis?

Naujajai Klaipėdos valdžiai dėl stabdomų strateginių objektų sminga kritikos strėlės dėl neryžtingo trypčiojimo ir vairo sukimo provincialumo keliu, kai atsisakoma ambicijų. Susirūpinimą kelia ir aplinkybė, kad lieka nepanaudotas penktadalis biudžeto lėšų. Tuo metu naujieji uostamiesčio vadovai teigia, kad projektų neatsisakoma, taisomos klaidos.
Arvydas Vaitkus
Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus / 123RF ir 15min nuotr.

„Užtrauktas rankinis stabdis“, – taip apie valdžią turinčio rinkimų komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ kryptį atsiliepė Seimo narys Audrius Petrošius.

Antrajame merų rinkimų ture Arvydui Vaitkui gana stipriai nusileidęs Seimo narys kritikos pažėrė paviešinus planus stabdyti naujos Jūrininkų poliklinikos statybas Birutės gatvėje. Vietoje to esą bus rekonstruojamas senasis Klaipėdos miesto poliklinikos pastatas Taikos prospekte. Seimo narys ir taryboje opozicijoje dirbantys politikai vardijo projektus, kuriems anksčiau buvo įjungta žalia šviesa, o dabar jie stabdomi: tai ir dviračių tako ties Giruliais projektavimas, sporto komplekso koncesija, Girulių paplūdimio prieigų rekonstrukcija.

Tarybos narys konservatorius Andrius Dobranskis, praėjusioje kadencijoje buvęs administracijos direktoriaus pavaduotoju, teigia, kad susirūpinimą kelia ir aplinkybė, jog per pusmetį buvo panaudota tik apie 80 proc. suplanuotų lėšų. „Taryba buvo patvirtinusi tokį strateginį planą. Jei nepanaudojama, tai paprastai kalbant – atsiliekame tempais, kažkas negerai“, – kalbėjo politikas.

Šis klausimas keliamas ir Finansų bei ekonomikos komitete. Kitą savaitę bus kviečiami administracijos darbuotojai, kurie turės paaiškinti, kodėl tokia ženkli suma nepanaudota. „Žiūrėdamas šiek tiek į priekį matau, šita muzika jau užsisuko ir žinau, ką pasakys valdantieji: „Kalti prieš tai buvę“. Tai jau numatau į priekį. Tai klasikinis politinis veiksmas. Žiūrim, laukiam, stebim. Bet kol kas nematom nieko gero“, – kalbėjo politikas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydas Vaitkus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arvydas Vaitkus

Tuo metu Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus buvo tiesus: „Šiandieninės valdžios principas – pagaliau pradėti skaičiuoti ir racionaliai naudoti klaipėdiečių pinigus bei priimti sprendimus, paremtus kompetencija ir skaidrumo principais“.

„Suprantama, kad kai kam nepatinka buvusios politinės valdžios projektų revizija. Tačiau paklauskite klaipėdiečių, kaip jie vertina 4 metų mokyklos statybą už dvigubą kainą Senvagės gatvėje, kaip klaipėdiečiai vertina sklypo pardavimą Jankaus gatvėje, kur turėjo būti statomas vaikų darželis ir mokykla“, – retoriškai klausė A.Vaitkus.

Pagrindinės mintys

  • Kieno lėšas taupo?
  • Konservatorius Andrius Petraitis pasigedo logikos
  • Liberalas Edmundas Kvederis: „Tai veda į provincialumą“
  • Buvęs meras, socialdemokratas V.Grubliauskas: „Tendencija ryškėja“
  • Arvydas Vaitkus: „Sprendimo nestatyti nėra“
  • Valdantieji kelia klausimus dėl skaidrumo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas