Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 10

Pusė gyventojų pritaria prostitucijos legalizavimui

Pusė gyventojų pritaria prostitucijos legalizavimui, kita pusė pasisako prieš, rodo portalo delfi.lt pirmadienį skelbiami apklausos rezultatai.
Prostitutės Vokietijoje
Prostitutės Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prostitucija

Tyrimo duomenimis, 48 proc. gyventojų mano, kad Lietuvoje reikia legalizuoti prostituciją: 22,4 proc. nurodė, kad tai reikia daryti dėl to, jog prostitutės tuomet būtų ginamos įstatymo ir jaustųsi saugiau, 25,6 proc. – kad būtų mokami mokesčiai valstybei.

Kita pusė šalies gyventojų – 48,9 proc. – prostitucijos legalizavimui nepritaria: 26,7 proc. apklaustųjų sakė, jog to nereikia daryti dėl to, kad prostitucija yra amorali ir negali būti legalus verslas, o 22,2 proc. nuomone, legalizavus prostituciją, išaugtų jos mastai.

Didžioji dalis (43,5 proc.) apklaustųjų mano, kad dauguma prostitučių šį darbą pasirenka laisva valia. 36,9 proc. nuomone, dėl susiklosčiusių gyvenimo aplinkybių jos neturi kito pasirinkimo, o 17,4 proc. sakė manantys, jog dauguma prostitučių į šį verslą įviliojamos apgaulės būdu ir yra išnaudojamos.

Paklausti, kas turėtų būti baudžiamas už prostitucijos veiklą, 42,7 proc. respondentų nurodė, jog bausmės turėtų sulaukti visi su tuo susijusieji: suteneris, prostitutė ir klientas. 19,1 proc. apklaustųjų sakė, kad baudžiamas turėtų būti tik suteneris, 9.5 proc. – prostitutė ir suteneris, 6,6 proc. – klientas ir suteneris, 4,7 proc. – tik prostitutė, 2,6 proc. – prostitutė ir klientas, 1,5 proc. – tik klientas. Dar 11,3 proc. respondentų sakė, kad nereikia bausti apskritai.

28,3 proc. gyventojų mano, kad baudos už prostituciją turėtų siekti iki 5 tūkst. litų – turėtų būti didesnės nei dabartinės, skiriamos prostitutei ir jos klientui ir siekiančios nuo 300 iki 1000 Lt arba 30 dienų arešto.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ balandžio 16-26 dienomis delfi.lt užsakymu visoje Lietuvoje apklausė 1008 gyventojus nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento