Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Baltrėnas bus paskirtas NATO generaliniu tarptautinio karinio štabo direktoriumi

Šeštadienį Prahoje vykusioje NATO karinio komiteto konferencijoje Sąjungininkų kariuomenių vadai išrinko generolą majorą Remigijų Baltrėną naujuoju NATO tarptautinio karinio štabo (DGIMS) direktoriumi. DGIMS skiria NATO kariuomenių vadai, kurie trejų metų kadencijai vadovauja Aljanso tarptautiniam kariniam štabui.
Remigijus Baltrėnas
Remigijus Baltrėnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Generolas majoras R.Baltrėnas šias pareigas pradės eiti 2025 m. liepą, kai baigsis generolo leitenanto Januszo Adamczako kadencija.

R.Baltrėnas daugiau nei tris dešimtmečius tarnauja Lietuvos kariuomenėje ir turi didelę patirtį žvalgybos srityje. Šiuo metu jis yra Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkas ir kariuomenės vado pavaduotojas. Jis taip pat yra sukaupęs didžiulę NATO patirtį, kurią įgijo per karjerą dalyvaudamas keliose misijose ir komandiruotėse.

R.Baltrėnas 2020-2023 m. buvo Lietuvos karinis atstovas NATO kariniame komitete.

Generolas leitenantas J.Adamczakas nuoširdžiai pasveikino būsimąjį įpėdinį. „Esu įsitikinęs, kad jis bus puikus Tarptautinio karinio štabo vadovas. Jo NATO patirtis, išsilavinimas ir įgūdžiai bus naudingi šioms pareigoms. Linkiu jam visokeriopos sėkmės šiame naujame etape“, – rašoma oficialiame NATO pranešime.

Pirmoji generolo majoro R.Baltrėno reakcija į išrinkimą buvo tokia: „Man didžiulė garbė ir džiaugsmas būti išrinktam ir sulaukti visų NATO vadų pasitikėjimo vadovauti Tarptautiniam kariniam štabui“, nurodoma pranešime.

Generalinis direktorius vadovauja Tarptautiniam kariniam štabui (TKŠ, angl. IMS), kurį sudaro maždaug 500 karinių ir civilių darbuotojų iš NATO šalių narių, dirbančių NATO būstinėje Briuselyje.

Jis yra atsakingas Kariniam komitetui už veiksmingą ir efektyvų IMS veikimą ir yra įgaliotas veikti Karinio komiteto vardu įprastais klausimais, o skubos atveju – imtis vykdomųjų veiksmų jo vardu pagal nustatytą politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas