Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 11

R.Budbergytė apie kandidatavimą į KAM vadoves: nemanau, kad pakanka premjero nominacijos

Finansų ministrė socialdemokratė Rasa Budbergytė sako esanti dėkinga partijos vadovui premjerui Algirdui Butkevičiui už įvertinimą, tačiau savo galimybių tapti krašto apsaugos ministre plačiau nekomentuoja.
Rasa Budbergytė
Rasa Budbergytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai džiaugiuosi premjero gera nuomone apie mane, esu jam dėkinga, bet nemanau, kad pakanka to, jog premjeras mane nominuoja į šias pareigas. Tiek ir norėčiau pasakyti, viso, ačiū“, – penktadienį po Socialdemokratų partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė R.Budbergytė.

Krašto apsaugos ministerijos vadovo kvota socialdemokratams pagal koalicijos susitarimą nepriklauso, tačiau A.Butkevičius ją įvardijo kaip galimą kandidatę vadovauti krašto apsaugai.

„Pastaruoju metu vyksta tokios diskusijos, kad į krašto apsaugos ministro postą nėra nieko pasiūlyta, ir derybų metu buvo kalbama, kad gali ir kitos partijos siūlyti, ir mes tikrai manome, kad R.Budbergytės kandidatūra yra gana stipri kaip politikės. ji užsitarnavusi gerą vardą dirbdama Vyriausybėje, ir gali būti svarstoma jos kandidatūra“, – penktadienį žurnalistams išėjęs iš partijos prezidiumo posėdžio sakė premjeras.

Rinkimus laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Socialdemokratų partija trečiadienį pasirašė koalicijos sutartį. Per derybas sutarta, kad „valstiečiai“ teiks kandidatus į 11 ministerijų vadovus, socialdemokratai – į trijų, Užsienio reikalų, Teisingumo bei Ūkio.

Per spalį vykusius Seimo rinkimus „valstiečiai“ iškovojo 56 parlamentarų mandatus, socialdemokratai – 17, prisijungus dviem „darbiečiams“ frakcijoje jie turės 19 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas