Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 11 14

R.Karbauskis įvertino partijos reitingų krytį ir nusiuntė linkėjimus tyrimų kompanijoms

Reaguodamas į ketvirtadienį „Baltijos tyrimų“ paskelbtos apklausos rezultatus, pagal kuriuos valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) iškrito iš palankiausiai vertinamų partijų trejetuko, LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis leido suprasti, kad duomenų rimtai nevertina. „Valstiečiai“, anot jo, apklausas užsako patys, o tikrieji reitingai esą pasimatys per 2020-ųjų Seimo rinkimus.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes jau seniai nebežiūrim tų reitingų, kuriuos daro kažkokios kompanijos. Mes patys užsakom apklausas. Mes žinom situaciją, suprantam, į ką visuomenė reaguoja.

Aš tik pasiūlysiu palyginti šito momento darytų kokių trijų kompanijų apklausas. Suprasite, kad jos skiriasi 2–3 kartus. Galiu tik palinkėti apklausų kompanijoms mažiau sutarčių sudarinėti su partijomis, apie kurias klausia“, – komentavo R.Karbauskis.

O ką rodo LVŽS užsakomos apklausos?

„Rodo, kad mes iš tikrųjų esame labai stipriai kritikuojami, rodo, kad jie (gyventojai – 15min) labai stipriai reaguoja į įvykius, kurie yra susiję su visais tais dalykais, kurie čia Seime vyko. [...] Tikri reitingai, aišku, paaiškės po rinkimų, tai yra, rinkimų rezultatai bus reitingai“, – nurodė LVŽS vedlys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Ramūnas Karbauskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Ramūnas Karbauskis

„Žmonės laukia iš mūsų labai daug, tikisi labai daug, iššūkiai yra mums dideli, žmonių viltys labai didelės. Nežinau, ar kuri nors kita partija Lietuvoje gali sulaukti tokių vilčių, kokios dedamos į mus. Tai yra faktas. Mes turim daug padaryti, kad po metų laiko rezultatai rinkimuose būtų tie, kurių tikisi partija“, – pridūrė R.Karbauskis.

Kiti eiliniai Seimo rinkimai vyks 2020-ųjų spalį.

Ketvirtadienį naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ apklausos duomenimis, palankiausiai gyventojai vertina opozicinę Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus, nors per mėnesį šios partijos reitingas smuko beveik 2 proc. punktais.

Antroje vietoje pagal palankumą – Gintauto Palucko vadovaujama Socialdemokratų partija. Jos reitingas per mėnesį išaugo 0,9 proc. punkto.

Į trečiąją vietą išsiveržė neparlamentinė Darbo partija. Lyginant spalio ir rugsėjo apklausų rezultatus, palankumas šiai jėgai išaugo 3,3 proc. punkto.

Ketvirtoji vieta teko minėtai LVŽS – per mėnesį reitingas smuko 4 proc. punktais.

Visuomenės apklausą „Baltijos tyrimai“ atliko po to, kai spalio 15-ąją valdantiesiems nepavyko iš Seimo pirmininko pareigų atšaukti nepartinio Viktoro Pranckiečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas