Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06

R.Karbauskis Klaipėdoje žada paramą A.Vaitkui, Vilniuje palaikytų A.Zuoką

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis Klaipėdos miesto mero rinkimuose žada paramą buvusiam Klaipėdos uosto vadovui Arvydui Vaitkui, Vilniuje partija, anot jo, palaikytų Artūrą Zuoką.
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga
Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Jei ponas Vaitkus kreipsis į mane, aš tikrai jį paremsiu“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė R.Karbauskis.

„Jam reikės paramos antrame ture, ta parama turbūt bus reikalinga ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatės, ir mūsų tarybos narių po to formuojant daugumą Klaipėdos taryboje“, – kalbėjo jis.

Politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis A.Vaitkus surinko beveik 24 proc. balsų, jo konkurentas antrajame ture konservatorius Audrius Petrošius – 20,43 proc. balsų.

Tuo metu Vilniuje R.Karbauskis sakė, kad svarstytų dėl paramos „Laisvės ir teisingumo“ kandidatui Artūrui Zuokui, susikausiančiam antrajame ture su konservatoriumi Valdu Benkunsku.

„Vilniuje situacija paprastesnė, nelabai galėtume konservatorių kandidato palaikyti prie tos situacijos, kokia yra valstybėje, o kitas kandidatas mums nėra savo pažiūromis artimas labai, bet jis ne konservatorius, tai gimsta tokia logika. Jei reikės nacionalinės paramos, jei kreipsis Zuokas, mes tai svarstytume“, – sakė R.Karbauskis.

„Bet matyt mūšis bus ne tame, matyt vienysis visos partijos, kurios šiandien valdžioje, prie jų prisijungs tie, kurie liberalai savo esme ir nacionaliniu mastu, socialdemokratai, tai Zuokui bus tikrai nelengva“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas