Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 21

R.Karbauskis sako, kad A.Vaitkus gali toliau vadovauti Klaipėdos uostui

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad Arvydas Vaitkus gali toliau vadovauti Klaipėdos uostui, o priekaištus dėl interesų konflikto vadina nepagrįstais. R.Karbauskis teigia, kad Klaipėdos mero rinkimuose dalyvavusio ir į savivaldybės tarybą išrinkto A.Vaitkaus pašalinimu gali būti suinteresuoti neskaidrių interesų turintys asmenys.
Ramūnas Karbauskis ir Arvydas Vaitkus
Ramūnas Karbauskis ir Arvydas Vaitkus / 15min nuotr.

„Negalima be priežasčių, sugalvotais nesuprantamais motyvais švaistytis tokiais kadrais, koks yra A.Vaitkus“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Trauktis iš pareigų A.Vaitkų paragino opozicija. Susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako laukiantis institucijų vertinimo dėl galimo interesų konflikto.

Pasak ministro, A.Vaitkus lieka nušalintas nuo sprendimų, susijusių su uosto įmonėmis, kurių atstovai taip pat dalyvavo rinkimuose, ir tai kelia klausimą, kiek efektyviai gali dirbti uosto vadovas.

„Nelabai tikiu, kad ministras priims sprendimą šalinti uosto vadovą (...) Jeigu matysime R.Masiulio siūlymus be objektyvių paaiškinimų, priežasčių šalinti vadovą, kviesime ir klausime, kodėl – kur yra priežastis, bet galvoju, kad iki to neprieis“, – BNS teigė R.Karbauskis, trečiadienį Seime susitikęs su A.Vaitkumi.

Tai ne politikų reikalas, yra žmonės turi pareigas, yra ministras, kuris turi šnekėtis su tais žmonėmis. Jeigu politikai į tuos dalykus pradės kištis, iki ko nusigyvensime. Politikų įsikišimo nebus jokio, – tvirtino R.Karbauskis.

„Arba ministras suklaidintas, arba nelabai gilinasi, arba jam patogi tokia pozicija“, – teigė politikas.

R.Karbauskio manymu, ne ministras yra A.Vaitkaus patraukimo iš pareigų iniciatorius.

„Ne ministro tas veiksmas inspiruojamas, o žmonių pačiame uoste, pačioje valdyboje, aplink valdybą. Yra žmonių, kurie iš tikrųjų turi kažkokių neskaidrių interesų, nes jeigu kalbėtume apie skaidrumą, norėčiau išgirsti tos pačios valdybos narių, kodėl jie mano, kad reikia nušalinti uosto vadovą (...) Politikai praktiškai pritilę yra, politikai pasakė viską, prisimėtė kaltinimais, dabar į frontą išeina kažkokie žmonės uosto valdyboje“, – BNS teigė jis.

Jo teigimu, „kažkokios jėgos“ nori šiame poste matyti kitą žmogų: „Yra kažkas proteguojamas į tą vietą, dabar yra proga, kurios daugiau ilgai gali ir nebūti.“

„Valstiečių“ lyderis tikino nesikišiantis į uosto valdybos veiklos sritį, tačiau jei reikės, klausimai bus užduodami ministrui R.Masiuliui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis

„Tai ne politikų reikalas, yra žmonės turi pareigas, yra ministras, kuris turi šnekėtis su tais žmonėmis. Jeigu politikai į tuos dalykus pradės kištis, iki ko nusigyvensime. Politikų įsikišimo nebus jokio. (…) Niekada neskambinsiu nė vienam valdybos nariui ir neužduosiu klausimų. Tuos klausimus užduosime ministrui. (…) Bet mes tų klausimų iki tol, kol nebus keisto, mūsų supratimu, sprendimo, neužduosime. Gal nuspręs, kad jokių problemų nėra“, – sakė jis.

Pasak R.Karbauskio, pareikšti A.Vaitkui nepasitikėjimą nėra priežasties.

„Jis dabar nebepavojingas, jis buvo pavojingas prieš savaitę. (...) Buvo rinkimų kampanija, tai jeigu kas nors būtų buvę, mes jau apie tai būtume girdėję, būtų paskelbta rinkimų kampanijos metu, o kaltinimus mesti po rinkimų, absurdas“, – pareiškė R.Karbauskis.

R.Karbauskis tikino, kad A.Vaitkus neturi įtakos priimant sprendimus, kurie gali būti susiję su įmonių, veikiančių uoste, vadovais, kurie kartu yra savivaldybės taryboje.

„Abejonių dėl uosto vadovo nekyla jokių. Ar kils jų kažkam, man būtų įdomu išgirsti argumentus. Argumentas, kad uosto vadovas yra taryboje su dviejų įmonių vadovais, kurios yra uoste, man skamba neįtikinamai, nes šis ryšys yra deklaruojamas. (…) Yra visa sistema, kuri apsaugo nuo galimo konflikto“, – BNS teigė R.Karbauskis.

Pats A.Vaitkus trečiadienį sakė kol kas neapsisprendęs dėl savo ateities ir ketina dėl to tartis su uosto direkcijos kolektyvu, Vyriausybės bei Seimo nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi