Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 26

R.Katinienė: „Pavojinga, kai politikai ima nurodinėti kaip turi dirbti policija“

Seimo pirmininkės pirmojo pavaduotojo, valdančiosios daugumos atstovo, konservatoriaus Jurgio Razmos laiškas Lietuvos policijos generaliniam komisarui, siūlantis atkreipti policijos dėmesį į Sausio 13-osios mitingo dalyvių veiksmus ir juos nubausti, anot Lietuvos policijos profesinės sąjungos gali būti traktuojamas kaip kišimasis į nepriklausomos teisėsaugos darbą, rašoma pranešime spaudai.
protestas-prie-seimo-sausio-13-aja-61e0018134fd0
Protestas

Pareigūnai turi laikytis Vidaus tarnybos statute numatyto politinio neutralumo ir skaidrumo principų, t. y. nepaisydami asmeninių politinių pažiūrų, nešališkai tarnauti žmonėms ir valstybei, vengti dviprasmiškų situacijų bei susitikimų, susilaikyti nuo politinių vertinimų.

„Demokratinėje valstybėje reikšti nuomonę, protestuoti nėra draudžiama. Protestuotojai dažnai pasitelkia tokias priemones kaip švilpimas, triukšmo darymas ir pan., kuriomis siekia išreikšti savo pasipiktinimą, nepritarimą ar kt. Ir iki šiol už tai nebuvo baudžiama“, – sakė Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė R.Katinienė.

Pasak Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkės, konservatorius J.Razma savo laišku peržengė raudoną liniją, kuri žymi policijos, kaip teisėsaugos institucijos, nepriklausomumą.

„Kaip turi jaustis Generalinis komisaras gavęs tokį laišką Tai traktuočiau kaip spaudimą Generaliniam komisarui, žinant, kad būtent nuo valdančiosios daugumos priklauso policijos finansavimas ir tai, koks bus skirtas biudžetas. Mano nuomone, tai ne kas kita, o kišimasis į policijos darbą su „ nuoroda“ elgtis taip, kaip norėtų politikai. Per tiek nepriklausomybės metų buvo galima suvokti, jog policija nėra politikų įrankis bausti valdžią kritikuojančiuosius, jos misija kita. Nuoširdžiai tikiu, kad policijos pareigūnai spaudimui nepasiduos, išliks objektyvūs, tokie, kokie ir turi būti“, – sakė R.Katinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai