Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18 /16:30

R.Meilutytė traukiasi iš Kauno miesto mero patarėjos pareigų

Spalio 14 d. viešai paskelbta, kad prie Kauno mero patarėjų komandos prisijungė sportinę karjerą baigusi Rūta Meilutytė. Kaune gimusi garsiausia šalies plaukikė Visvaldui Matijošaičiui turėjo patarinėti sporto, sporto infrastruktūros vystymo ir sveikos gyvensenos klausimais. Tačiau praėjus porai mėnesių paaiškėjo, kad aukštojo išsilavinimo neturinti mergina traukiasi iš šių pareigų.
Rūta Meilutytė, Visvaldas Matijošaitis
Rūta Meilutytė, Visvaldas Matijošaitis / Kauno miesto savivaldybės nuotr. / 15 min nuotr.

„Labai džiaugiuosi šia unikalia galimybe dirbti kartu su Kauno miesto savivaldybe. Tikiuosi, kad galėsiu savo patirtimi būti naudinga Kauno miesto komandai sprendžiant įvairius miesto sporto infrastruktūros ir sveikos gyvensenos klausimus“, – dar spalį džiaugėsi gegužę apie plaukikės karjeros pabaigą paskelbusi 22-ejų metų olimpinė čempionė R.Meilutytė.

Tačiau praėjus porai mėnesių Kauno mero ir plaukikės bendradarbiavimas nutrūko. Žinia apie pasitraukimą pasklido gruodžio 18 dieną. Pirmasis apie tai pranešė portalas lrytas.lt.

LRT nuotr./Rūta Meilutytė
LRT nuotr./Rūta Meilutytė

15min žiniomis, kol kas V.Matijošaitis naujo patarėjo paieškų neplanuoja. O atsisveikinta su R.Meilutyte – abipusiu sutarimu su sąlyga, kad prireikus, ji įsijungs į darbus, kur gali prireikti jos patirties ir žinių.

Kauno miesto meras V.Matijošaitis 15min paaiškino tokį sprendimą.

„Rūtos patirtis, žinios ir patarimai per pastaruosius kelis mėnesius svariai prisidėjo prie naujojo Vandens sporto centro projekto sportinės dalies sprendinių. Neseniai buvo baigtas projekto ekspertinis vertinimas. Būtent šioje stadijoje jos įžvalgos buvo itin naudingos. Esame dėkingi Rūtai už puikiai atliktą jai pavestą darbą.

Toliau vyksiančiuose procesuose jos pagalba nebebus kritiškai reikalinga, todėl abipusiai sutarėme, kad atitrūkusi nuo darbų Rūta toliau koncentruosis į mokslus ir kitas asmenines veiklas bei laisvalaikio užsiėmimus. Nuoširdžiai linkime jai sėkmės įgyvendinant tolesnius savo tikslus“, – teigė V.Matijošaitis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis

Pasak jo, vos tik prireikus, Rūta galės prisijungti ir padės rasti palankiausius sprendimus, kad Nemuno saloje iškilsiantis šiuolaikiškas modernus baseinas būtų išties kokybiškas ir patrauklus tiek plaukimo sporto profesionalams, tiek ir visiems entuziastams Kaune.

„Tikime, kad 50 metrų ilgio ir 10 plaukimo takų vandens sporto centras taps tinkama erdve ne tik mūsų atletų treniruotėms, bet ir aukšto rango tarptautinėms plaukimo varžyboms.

Baigus rengti techninį projektą, prasideda kitas etapas – statybos leidimo gavimas. Tikimės, kad ir jis bus sėkmingai baigtas artimiausiu metu. Iškart po to pradėsime viešųjų pirkimų procedūrą rangovui parinkti. Konkursas turėtų įvykti kitų metų pradžioje“, – paaiškino Kauno meras.

Praėjusią savaitę R.Meilutytė lankėsi mero kabinete, tuomet, tikėtina, ir buvo priimtas galutinis sprendimas. Kauno miesto savivaldybė patvirtino, kad praėjęs penktadienis buvo paskutinė R.Meilutytės darbo diena patarėjos pareigose.

15min primena, kad V.Matijošaičiui paskyrus R.Meilutytę savo patarėja, visuomenė ėmė kelti klausimų. Vienas jų – ar politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams privalomo aukštojo išsilavinimo neįgijusi plaukikė gali iš viso pretenduoti į tokias pareigas?

Dar spalį kalbėta, kad džiugiai paskelbtas pranešimas apie R.Meilutytės darbą V.Matijošaičio pašonėje bus atšauktas, nes sportininkė neturi reikiamo išsilavinimo dirbti valstybės tarnyboje.

Tuomet mero aplinka paaiškino, kad Kauno meras pasitiki R.Meilutytės patirtimi ir kompetencijomis, o Rūta į darbą vieneriems metams buvo priimta su oficialiu įsipareigojimu įgyti aukštąjį išsilavinimą.

Mero patarėjų komandoje, be T.Jarusevičiaus, taip pat dirba Tomas Garasimavičius, kuruojantis energetikos sritį, įmonių valdymo ir jaunimo reikalų klausimais besirūpinanti Živilė Širvienė bei Simonas Kairys, atsakingas už kultūros, turizmo ir sporto sritis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento