Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 11

R.Šimašius nemato reikalo stabdyti G.Steponavičiaus ir R.Mikaičio narystės partijoje

Liberalų sąjūdžio lyderis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius nemano, kad penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėmesio sulaukę Seimo narys Gintaras Steponavičius ir Kauno tarybos narys Rimantas Mikaitis taps įtariamaisiais. Dėl to jis nemato reikalo stabdyti jų narystės Liberalų sąjūdyje.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie skaidrumą ir apsivalymą bei klaidų pripažinimą visą šeštadienį neeiliniame Liberalų sąjūdžio suvažiavime kalbantis R.Šimašius nepanoro griežčiau įvertinti G.Steponavičiaus ir R.Mikaičio galimybių toliau būti liberalų atstovais.

Pats „Laisvės studijų centro“ dalininku esantis R.Šimašius viliasi, kad teisėsaugos dėmesys šiai viešajai įstaigai ir G.Steponavičiaus paramos fondui įtarimais nevirs.

„Šiuo atveju aš matau tik vieną dalyką. Tie fondai, kurių steigėjai jie buvo, natūralu, vykdė tam tikrą veiklą ir, na, jei teisėsaugai rūpėjo tam tikri dokumentai, jie atėjo tų dokumentų paprašyti. Aš net nemačiau kratų požymių tenai. Reikėjo dokumentų – dokumentai pateikti. Jokių įtarimų ar net požymių, kad įtarimai galėtų būti pareikšti, nėra. Aš tai vertinu kaip normalų procesinį veiksmą“, – 15min šeštadienį sakė R.Šimašius.

STT domins daugiau liberalų

Anot jo, jei byla rutuliosis toliau, gali būti, kad bus daugiau apklausiamų kolegų ir prašoma papildomų dokumentų.

„Aš tai vertinu kaip teisėsaugos normalų tyrimą kitoje byloje. Kol kas aliarmo ženklų nematau. Jei jie bus, bus ir atitinkami sprendimai“, – sakė jis.

Jokių įtarimų ar net požymių, kad įtarimai galėtų būti pareikšti, nėra, – sakė R.Šimašius.

R.Šimašius, kuris pats yra „Laisvės studijų centro“ dalininkas, sakė, kad jam šios įstaigos veikla įtarimų nekėlė.

„Man atrodė, kad skaidri. Nors aš asmeniškai ten dalyvavau tik metiniuose susirinkimuose, ne kasdienėje veikloje. Ir dar tuo metu, kai buvau narys, be užmokesčio dalyvaudavau renginiuose. Tai, ką aš mačiau, yra visiškai skaidru“, – sakė jis.

Liberalų lyderis tikino nematantis priežasčių, dėl kurių G.Steponavičius ar R.Mikaitis galėtų sulaukti įtarimų.

„Labai tikiuosi nenusivilti, bet aš tikrai nematau kol kas jokio pagrindo“, – sakė jis.

Neatgailavo

Tiek G.Steponavičius, tiek R.Mikaitis šeštadienį partijos suvažiavime neatgailavo ir tikino, kad „Laisvės studijų centro“ ir G.Steponavičiaus paramos fondo veikla buvo skaidri, nors jos ir ėmė paramą iš „MG Baltic“ įmonių.

Tuo tarpu į Liberalų sąjūdžio pirmininkus kandidatuojantis Seimo narys Vitalijus Gailius tikino jau seniai įtaręs, kad su šiomis įstaigomis ne viskas gerai.

„Mūsų tam tikrų fondų finansavimą analizuoja ir tyčiojasi parlamente svarstydami teisės aktų projektus. Mes galėjome jų atsisakyti. Galų gale galėjome grąžinti pinigus asmenims, kurie susiję su šiuo tyrimu“, – partijos suvažiavime šeštadienį sakė jis.

Tiesa, šeštadienį tvirtinamame liberalų „Skaidrumo standarte“ numatyta, kad Liberalų sąjūdžio nariai, išrinkti į politines pareigas, turės atsisakyti fondų valdymo ir perleisti juos kam nors kitam.

Penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko dokumentų poėmius Kauno miesto tarybos nario liberalo Rimanto Mikaičio namuose Kaune bei Seimo nario, Liberalų sąjūdžio vicepirmininko Gintaro Steponavičiaus fondo vadovo namuose Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas