Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 09

R.Valatka apie šventinius signatarų pusryčius prezidentūroje: jokio pakvietimo negavau

Žurnalistas, apžvalgininkas Rimvydas Valatka feisbuke pasidalino gavęs Signatarų klubo depešą, kurioje – priminimas apie antradienio rytą rengiamus šventinius Kovo 11-osios pusryčius prezidentūroje. R.Valatka teigė, kad jokio oficialaus kvietimo kol kas negavo, „o po aktorės V.Kuodytės nuotykių bandyti ten patekti be herbinio popieriaus – tą net vaikas suprastų – rizikinga“.
Rimvydas Valatka
Rimvydas Valatka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tiesa, prieš kelias dienas paskambino kažkoks Pinokis iš Prezidentūros. Gavote kvietimą į pusryčius? – paklausė anas. Negavau, sąžiningai atsakiau. Tai Jūs pasitikrinkite savo pašto dėžutę, gavau itin vertingą jaunojo Verterio patarimą“, – per dantį traukė R.Valatka.

Nepaisant to, kad signataras oficialaus kvietimo negavo, jam užkliuvo tai, kad ne visi signatarai gyvena Vilniuje, tad kviesti juos į šventinius pusryčius nėra visiškai sąžininga.

„Vieni turėtų į Prezidento pusryčius vykti iš Viekšnių, kiti iš Meškuičių ar Varėnos miškų, dar kiti – iš Klaipėdos ar Palangos. Tai kelintą ryto žmogus, kuriam, tarkim, 92-eji ar tik 85-eri, turėtų išvairuoti iš Klaipėdos ar dar toliau, kad spėtų į Prezidento pusryčius?“ – klausimą kėlė signataras.

Šventinių pusryčių prezidentūroje pradžia – antradienį 8.30 val. Juose dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda.

R.Valatka atkreipė dėmesį, kad Valdui Adamkui einant prezidento pareigas, „pakvietimai pasiekdavo kaip laikrodis – tiksliai numatytu laiku“.

15min primena, kad prieš beveik mėnesį į prezidentūroje vykusią Nacionalinių kultūros ir meno premijų teikimą dėl to, kad su savimi neturėjo kvietimo, nebuvo įleista laureatė Viktorija Kuodytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas