Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 01 29

R.Žemaitaitis, A.Zuokas ir A.Paulauskas kartu vadinsis „Laisve ir teisingumu“ ir naudos muškietininkų šūkį

Kartu Seimo rinkimuose ketinantys dalyvauti Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas ir Artūras Paulauskas trečiadienį pranešė jau sugalvoję naują bendrą pavadinimą. Politinis judėjimas vadinsis „Laisvė ir teisingumas“ arba sutrumpintai LT, paskelbė R.Žemaitaitis. Kas bus svarbiausias iš „trijų muškietininkų“, dar nežinia.
Artūras Zuokas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Paulauskas
Artūras Zuokas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai yra būtent LT – viskas pagaminta ir padaryta Lietuvoje. Mes užaugome Lietuvoje, kuriame Lietuvą ir gyvename toje Lietuvoje, kokią ją sukūrėme. Mūsų šūkis yra vienas už visus ir visi už vieną – už vieną Lietuvą. Ne veltui buvo sakoma, kad trys muškietininkai susirinko“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Pasak jo, judėjimas iki gegužės turės tapti viena partija. R.Žemaitaitis sako, kad „tvarkiečiai“ tokį sprendimą ketina priimti dar vasarį. Ši partija ir turėtų tapti naujo judėjimo pagrindu.

Klausiamas, ar pavyks susitarti trims žinomiems politikams, R.Žemaitaitis tikino, kad emociškai jie vienas kitą papildo.

„Jei suderinsime biolaukus, bus iš tiesų labai geras dalykas“, – aiškino „tvarkiečių“ lyderis.

Ne veltui buvo sakoma, kad trys muškietininkai susirinko.

A.Zuokas tikino, kad politinis judėjimas bus „konservatyvūs liberalai“.

„Esame konservatyvi liberali politinė jėga, kuri taip pat atstovaus centro ir dešiniųjų politinių pažiūrų rinkėjams“, – aiškino, į kokį elektoratą taiko, A.Zuokas.

„Mes skiriamės nuo kitų liberalų, nes esame aiškiai pasakę, kad galime susitarti dėl bendro gėrio ir bendrų tikslų“, – aiškino jis.

Pasak A.Zuoko, judėjimas savo programoje nebijos žodžių „krikščionybė“, „tautiškumas“.

A.Zuokas tikino, kad partijai simpatizuoti turėtų kiekvienas žmogus, kurio automobilio numeris pažymėtas raidėmis LT.

Buvusiam generaliniam prokurorui A.Paulauskui svarbiausia, kad pavadinime vietos rasta žodžiui „teisingumas“. Pasak jo, tai plati sąvoka, aprėpianti ir žmogaus teises, ir teisę į orų atlygį.

Pasak R.Žemaitaičio, politinis judėjimas pasisako už prezidento Valdo Adamkaus politikos tęstinumą.

„Šiandien girdime žodžius „reforma, reforma, reforma“, kiekvieną dieną po reformą, bet reforma neturi pastovumo, nuoseklumo ir veda žmones į neviltį“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Susivienijo lapkritį

Apie bendradarbiavimą partijos „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), taip pat visuomeninis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ pranešė dar lapkritį.

Tuomet teigta, kad bus sudaromas bendras kandidatų sąrašas, programa, tačiau judėjimas dar neturėjo pavadinimo ir lyderio.

Pernai skelbta, kad „Tvarka ir teisingumas“ vienija 11 tūkstančių narių. Pasak R.Žemaitaičio, Lietuvos laisvės sąjungoje (liberalų) – per 4 tūkstančius narių, o A.Paulausko vadovaujamas judėjimas turi apie 500 narių.

Apie tai, kad „Tvarka ir teisingumas“ išsikvėpė ir reiktų kurti naują partiją, R.Žemaitaitis prabilo dar vasarą. Tačiau ne visiems „tvarkiečiams“ jo idėja patiko. Dalis jų paliko partiją, sugriovė frakciją Seime ir panoro kurti naują politinę jėgą kartu su filosofu Arvydu Juozaičiu. Tačiau to padaryti nepavyko. A.Juozaitis nutarė naujos partijos nebekurti ir buvo išrinktas kurį laiką vegetavusios Kartų solidarumo sąjungos-Santalkos Lietuvai pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi