Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

R.Žemaitaitis sugrįš į teismą Klaipėdoje: šįkart susitiks su I.Makaraityte

Klaipėdos apylinkės teisme bus nagrinėjama civilinė byla pagal ieškovės Indrės Makaraitytės ieškinį atsakovui Remigijui Žemaitaičiui dėl viešai paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, žeminančiais garbę ir orumą, tokių duomenų pašalinimo. Visai neseniai šiame teisme nagrinėta kita tokio pobūdžio byla, kurioje R.Žemaitaitį dėl šmeižto į teismą padavė Andrius Tapinas ir „Laisvės TV“.
Indrė Makaraitytė
Indrė Makaraitytė / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose 2023 m. spalio 9 d. gauta civilinė byla pagal ieškovės Indrės Makaraitytės ieškinį atsakovui Remigijui Žemaitaičiui dėl viešai paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, žeminančiais garbę ir orumą, tokių duomenų pašalinimo.

Ieškovė ieškiniu pareiškė reikalavimą pripažinti, kad R.Žemaitaičio viešoje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje 2023 m. birželio 16 d. paskelbtame įraše nurodyta informacija žemina ieškovės garbę ir orumą; įpareigoti atsakovą ne vėliau kaip per 14 dienų nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo pašalinti iš jo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros 2023 m. birželio 16 d. įraše paskelbtą ieškovės garbę ir orumą žeminančią informaciją; priteisti ieškovei iš atsakovo turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Klaipėdos apylinkės teismas 2023 m. spalio 16 d. ieškovės pateiktą ieškinį priėmė, nustatė atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

Atsakovas R.Žemaitaitis teismui pateiktame atsiliepime į ieškinį nurodo, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka.

Teigia, kad jis 2023 m. birželio 16 d. savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išsakė savo kritišką, sarkastišką nuomonę apie ieškovės parengtą ir viešoje ieškovės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ir www.lrt.lt paskelbtą straipsnį. Jo įrašo teiginiai neatitinka „žinios“ apibrėžimo, o jie visi – tik jo nuomonė – mintys, komentarai į pačios ieškovės skelbiamus straipsnius. Prašo teismo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą.

Klaipėdos apylinkės teismo 2024 m. sausio 5 d. nutartimi civilinėje byloje nutarta skirti teismo posėdį, kuris vyks 2024 m. vasario 28 d. Teismas pripažino ieškovės ir atsakovo dalyvavimą teismo posėdžiuose būtinu.

Praėjusių metų gruodį tas pats teismas pripažino, kad R.Žemaitaitis apie A.Tapiną paskelbė melagingą informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius