Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 19

Radikalus Kretingos siūlymas – neįsileisti darbuotojų iš Klaipėdos

Kretingos savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijoje nuskambėjo radikalus siūlymas darbuotojus iš Klaipėdos, kur sergamumas COVID-19 didžiulis, įpareigoti dirbti nuotoliniu būdu. Tai sukėlė didžiulį pasipiktinimą tiek žiniasklaidoje, tiek tarp vietos gyventojų, todėl jau kitą dieną paaiškinta, kad tai – tik rekomendacija. Maža to, aiškėja, kad toks sprendimas liestų vos kelis asmenis.
Kretingos rajono savivaldybė
Kretingos rajono savivaldybė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Trečiadienį Kretingoje posėdžiavo Ekstremalių situacijų valdymo komisija. Šiuo metu šioje Vakarų Lietuvos savivaldybėje 100 tūkst. gyventojų tenka 391 užsikrėtimo atvejis.

Ir nors savivaldybė yra tarp 7-ių, kur daugiausiai sergančiųjų, kaimyninėje Klaipėdoje užkratas dar labiau paplitęs. Čia ketvirtadienio ryto duomenimis, buvo 638 susirgimo atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Siūlymas – rinktis nuotolinį darbą

Posėdžio metu tarybos narys Konstantintas Skierus pasiūlė, kad Kretingoje dirbantys klaipėdiečiai pasirinktų nuotolinį darbą. Taip esą būtų užkertamas kelias užkratui plisti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kretinga iš viršaus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kretinga iš viršaus

Vėliau posėdžio metu paaiškėjo, kad kalbama apie savivaldybės įstaigas. Komisijos nariams kilo klausimų, ką daryti su kretingiškiais, kurie dirba Klaipėdoje. Tačiau, kaip atkirto administracijos vadovas Egidijus Viskontas, visko sukontroliuoti neįmanoma.

„Pradžiai parodykime pavyzdį kaip administracija, jei tai pasitvirtins, kitame posėdyje galėsime patvirtinti ir kitoms įstaigoms“, – teigė savivaldybės administracijos vadovas.

Posėdyje nebuvo paminėta, ar sprendimas liestų turinčius galimybių pasus.

Tačiau ketvirtadienį 15min žurnalistę E.Viskontas patikino, kad tokia rekomendacija galiotų neturintiems galimybių paso.

„Realybė tokia, kad šiuo metu užkratas plinta šeimose, nemažai jo atveža atvykėliai“, – teigė pašnekovas.

Meras kritikuoja

Į komisijos siūlymus sureagavo ir Kretingos meras Antanas Kalnius. Jis savo socialinių tinklų paskyroje rašė esąs šokiruotas tokio sprendimo.

„Kai manai, kad kristi žemiau dugno neįmanoma, bet pasirodo, kad klydai“, – rašė meras.

15min duomenimis, Kretingos rajono savivaldybės administracijoje dirba tik du klaipėdiečiai. Vienas iš jų patikino turįs galimybių pasą, taigi šis sprendimas galėtų liesti tik vieną asmenį.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kretingos rajono savivaldybė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kretingos rajono savivaldybė

Tačiau, kaip aiškino E.Viskontas, siūloma naudotis Vyriausybės rekomendacija valdant pandemiją ir riboti atvykimą dirbti iš juodosios savivaldybės teritorijos.

Ribojimai liestų ir kitas savivaldybės įmones, kur dirba Klaipėdos gyventojai. E.Viskontas prisiminė, kad dar pavasarį buvo gaji praktika riboti patekimą į ar išvažiavimą iš savivaldybių, kur sergamumas itin didelis.

Todėl toks siūlymas esą neturėtų nieko stebinti. Tiesa, jis pridūrė, kad protokolas dar nėra parengtas ir bus atidžiau peržiūrėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas