Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23 /15:26

Radviliškio tarybos narys E.Mončauskas nuteistas makabriškoje byloje, sureagavo S.Skvernelis

Buvęs Radviliškio miesto seniūnas Ernestas Mončauskas, neseniai išrinktas Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariu, gali netekti mandato, nes gegužės 15 dieną Šiaulių apygardos teismas pripažino jį kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, rašo radviliskionaujienos.lt. Savo ruožtu „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis BNS patvirtino, kad E.Mončauskas sustabdė narystę partijoje.
Ernestas Mončauskas
Ernestas Mončauskas / E.Mončausko „Facebook“ tinklo nuotr.

Kaip skelbta, iš pradžių išteisinti, bet netrukus aukštesnės instancijos teismo valia nuteisti gyvam šernui iltis karpę, audinę ir vietnamietišką kiaulę medžiokliniais šunimis pjudę asmenys. Kaltais šioje makabriškoje baudžiamojoje byloje pripažinti Gintaras Sankauskas, Ernestas Mončauskas, Donatas Vilkas, Rimvidas Daunys, Lukas Praspaliauskas, Modestas Steponavičius ir Arvydas Kondrotas.

Teismas E.Mončauskui, D.Vilkui ir R.Dauniui skyrė 3766 eurų, G.Sankauskui – 9876 eurų, L.Praspaliauskui – 1883 eurų, o M.Steponavičiui ir A.Kondrotui – po 2500 eurų baudas.

Kadangi E.Mončauskas pripažintas kaltu, jis turėtų netekti Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario mandato, rašo radviliskionaujienos.lt.

Primenama, kad E.Mončauskas buvo išrinktas pagal Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašą, rajono Taryboje politiką turėtų pakeisti pirmasis „už borto“ likęs Vilmantas Petuška.

S.Skvernelis: jis sustabė narystę partijoje

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis BNS patvirtino, kad šis byloje figūruojantis politikas sustabdė narystę partijoje.

„Pagal partijos įstatus turi būti suspenduotas arba pašalintas narys. Jis susispendavo, nebėra partijos narys“, – sakė S.Skvernelis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Saulius Skvernelis

Anot S.Skvernelio, sprendimą šioje byloje politikas ketina apskųsti, tad narystė partijoje bus suspenduota iki galutinio teismo sprendimo. Jei E.Mončauskas bus nuteistas, partijos nariu, anot S.Skvernelio, jis nebegalės būti.

„Į tarybą išrinko žmonės, tarybos narys jis yra, nepartinis kol kas. Kai bus galutinė instancija, tada, matyt, bus galutiniai sprendimai vienokie ar kitokie“, – teigė jis.

Išskirtinis žiaurumas – vaizdo įrašuose

Kaip pasakota prokuratūros pranešime, šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai, tiriant visai kito pobūdžio nusikalstamas veikas, liudytoju apklausto 54 metų Telšių gyventojo Gintaro Sankausko telefone buvo aptikta daugybė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti galimai žiauraus elgesio su gyvūnais epizodai.

Dėl vaizdo įrašuose užfiksuoto trijų gyvūnų žalojimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 2017 metų vasarą nufilmuota, kaip keli vyrai laiko surištą gyvą šerną ir, jį pražiodę, kerpa bei traukia besimuistančiam gyvūnui iltis.

Nufilmuota, kaip keli vyrai laiko surištą gyvą šerną ir, jį pražiodę, kerpa bei traukia besimuistančiam gyvūnui iltis.

Manoma, kad iltys šernui buvo šalinamos, kad jį pjudant šių medžiotojų šunimis, šie nenukentėtų nuo besiginančio laukinio gyvūno. Audinę ir vietnamietišką kiaulę draskyti trys G.Sankausko šunys buvo paleisti dresiruojant ir mokant juos medžioti.

2018 metų gegužę padarytame įraše matyti, kaip iš narvelio paleista audinė užpjudoma dviem medžiokliniais šunimis. Šie bejėgį gyvūną tampo ir drasko. Trečiame vaizdo įraše matyti, kaip šunimis užpjudoma pririšta vietnamietiška kiaulė, o vėliau G.Sankauskas jai perpjauna gerklę ir gyvūnas nukraujavęs nugaišta. Ši egzekucija truko daugiau nei 40 minučių.

Bandė sėkmę ir mero rinkimuose

Buvęs konservatorius E.Mončauskas šį pavasarį dalyvavo ir rajono mero rinkimuose, tačiau į antrąjį turą nepateko. Palikęs konservatorių partiją E. Mončauskas Radviliškyje subūrė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyrių ir buvo išrinktas jo pirmininku.

Nuotrauka iš asmeninio „Facebook“ profilio/Ernestas Mončauskas
Nuotrauka iš asmeninio „Facebook“ profilio/Ernestas Mončauskas

Beje, visai neseniai vyko Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Radviliškio skyriaus naujo pirmininko rinkimai. Šios partijos Radviliškio skyriui vadovauti išrinkta E.Mončausko žmona Lina Mončauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito