Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 11

Ramūnas Karbauskis gaus buvusį Seimo kanclerės kabinetą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas ir būsimas frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis Seime įsikurs ne bet kur, o buvusiame Seimo kanclerės Daivos Raudonienės kabinete. Ji patvirtino, kad nuo šiol dirbs kitur. R.Karbauskis tvirtina, kad kanclerės tikrai neiškraustė – tik norėjo didesnio kabineto susitikimams.
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Taip, aš kitam kabinete dirbsiu“, – penktadienį 15min pripažino keičianti darbo Seime vietą D.Raudonienė.

Tačiau ji nepatvirtino, kad jos kabineto panoro pats Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas ir būsimas frakcijos seniūnas R.Karbauskis.

Kas mane nors truputį pažįsta žinos, kad aš tikrai nesu nei kaprizingas, nei tuo labiau kažkoks pasipūtęs, – sako R.Karbauskis.

„Neužims. Pas mus tiesiog vyksta persidėliojimas kabinetuose. Aš tikrai dar nežinau, kas ten dirbs“, – sakė D.Raudonienė.

Tačiau kanclerės pavaduotojas Antanas Dimaitis patvirtino, kad iki šiol Seimo kanclerei skirtame kabinete nuo šiol sėdės R.Karbauskis.

„Taip, jis bus tame kabinete. Kanclerė perkelta į kitą kabinetą, ir viskas. Ir nieko daugiau“, – teigė jis.

Seimo koridoriuose šnabždamasi, kad kabinetą R.Karbauskis išsirinko pats ir pareikalavo Seimo kanclerės išsikraustyti. Tačiau, pasak A.Dimaičio, kanceliarijos išsikraustymas į „Valstybės žinių“ pastatą buvo suplanuotas anksčiau ir tai nėra susiję su naujos Seimo kadencijos darbo pradžia.

R.Karbauskis: Nieko neišvariau

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas 15min taip pat paneigė bet kokius gandus apie tai, kad jis kažką išvarė.

„Aš tikrai neatėjau ir nepasakiau. Aš išvis tame procese nedalyvavau. Sutikau su bet kokiu variantu. Nesu su niekuo šnekėjęs iš kanceliarijos apie tai“, – sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, visus kabinetų reikalus Seime derino galima būsima Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Būsimas valstiečių-žaliųjų frakcijos seniūnas patvirtino norėjęs didesnio kabineto, kad galėtų priimti grupes žmonių ir sako jau buvo sutikęs būti įkurdintas netoli Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto esančiame kabinete penktame Seimo trečiųjų rūmų aukšte.

„Aš jame buvau. Pasakiau, kad man viskas tinka. Jis ten buvęs komiteto kažkokio kabinetas, bet po to kažkodėl buvo nutarta, kad yra kabinetas pirmuosiuose rūmuose. Šiandien jame buvau, raktus gavau jo, bet aš net nežinau kieno jis buvo. Taip buvo nuspręsta, kad jis arti salės, bus patogu, bet nei pats prašiau, nei pats ėjau, nei kėliau kokias nors sąlygas“, – sakė R.Karbauskis.

Jis sakė, kad jam reikėjo didesnio kabineto, nes teks vadovauti didelei frakcijai.

„Aš suprantu, kaip kilo gandas. Kažkas pamatė, kad kanclerės nebėra ir jie pagalvojo, kad, va, atėjo Karbauskis ir liepė visiems išsinešdinti, bet tai visiškai nieko bendra su tiesa neturi“, – kalbėjo valstiečių-žaliųjų vadovas.

„Kas mane nors truputį pažįsta žinos, kad aš tikrai nesu nei kaprizingas, nei tuo labiau kažkoks pasipūtęs. Man viskas gerai, kaip yra. Aš tik prašiau didesnio kabineto, nes tai elementariai reikalinga“, – pridūrė jis.

Tiesa, R.Karbauskis pripažino, kad anksčiau Darbo partijai tekusios patalpos, prie kurių yra ir keli kabinetai, jam pasirodė per mažos. Jose dėl patogaus įėjimo įsikurs judėjimo negalią turintis Seimo narys Justas Džiugelis ir du būsimi „valstiečių“ frakcijos seniūno pavaduotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas