Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 26

Ramūnas Karbauskis: jei piliečiai jausis saugūs, į rinkimus ateis

Premjeras Saulius Skvernelis teigia nematantis prielaidų tam, kad artėjantys Seimo rinkimai galėtų neįvykti, ir vardija pokyčius, kurių planuojama imtis siekiant apsaugoti balsuojančius. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako esąs įsitikinęs, kad Lietuvos piliečiai rinkimuose dalyvaus aktyviai, jeigu jausis saugūs.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tas darbas labai aktyviai daromas, kad rinkimai būtų saugūs, kad žmonės būtų saugūs rinkimų metu. Ar žmonės dalyvaus rinkimuose, tai pirmiausia priklausys nuo to, kaip žmonės tuo momentu jausis. Aš manau, kad mes visi turim pilietinę pareigą ir ją atliksime. Svarbiausia, kad jaustumėmės saugūs. Jeigu žmonės jausis saugūs, esu įsitikinęs, kad jie ateis į rinkimus“, – Seime žurnalistams antradienį komentavo R.Karbauskis.

Tiesa, politikas skeptiškai įvertino partnerių „socialdarbiečių“ iniciatyvą jau šįmet balsavimą rinkimuose organizuoti elektroniniu būdu.

„Šituose rinkimuose bet kokiu atveju nesvarstomas tas klausimas. Jeigu šnekėti iš principo, jeigu atsirastų technologijos saugios ir taip toliau, tai galėtų būti svarstoma, bet tikrai ne šiems rinkimams“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas S.Skvernelis prielaidų tam, kad rinkimų nebus, teigė nematantis.

„Šiandien jokių prielaidų tam nematau. Manau, kad mes tikrai turėsime ta tradicinį, klasikinį balsavimą, kas yra įtvirtinta mūsų Konstitucijoje.

Mes irgi pritarėme Vyriausybės pasitarime Teisingumo ministerijos iniciatyvoms prailginti laiką balsavimo dieną – pradėti valanda anksčiau ir baigti valanda vėliau, jeigu toks poreikis būtų siekiant išskaidyti žmonių srautus“, – pasakojo premjeras.

Taip pat, anot jo, siūloma, kad išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose tęstųsi penkias dienas.

„Plius, jeigu reikės vėlgi, individualios apsaugos komplektas kiekvienam atėjusiam į apylinkę, jeigu jis tokio neturės. O visa kita, manau, mes sugebėsime suorganizuoti tinkamai, demokratiškai, kaip ir numatyta mūsų Konstitucijoje“, – pridūrė S.Skvernelis.

Seimo rinkimai planuojami spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas