Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 15

Ramūnas Karbauskis: Seimas neišsisėmė – daro tiek darbų, kiek nedarė daugelis kadencijų

Opozicinės frakcijos ketvirtadienį prieš Seimo posėdį dar nebuvo surinkusios reikiamo kiekio parašų, kad Seimas imtųsi svarstyti, ar reikia skelbti priešlaikinius rinkimus. Valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis nesutinka, kad reikia naujų rinkimų, esą šis Seimas dirba kaip joks buvęs nėra dirbęs.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Svarstyti pirmalaikius rinkimus parlamentarams gali 47 Seimo nariai, ketvirtadienį prieš posėdį opozicija buvo surinkusi 40 parašų. Jei parašus pavyks surinkti, šis klausimas privalės būti įtrauktas į artimiausią Seimo posėdį.

Norint skelbti pirmalaikius rinkimus, tam turi pritarti 85 Seimo nariai.

Ketvirtadienį apie opozicijos iniciatyvą paklaustas R.Karbauskis sakė, kad jam neatrodo, jog reikia naujų rinkimų.

„Seimas neišsisėmė. Seimas daro tiek darbų, kiek nedarė daugelis kadencijų. Per šį laikotarpį, kai Seimas dirba, priimta tikrai daug sprendimų, kurių pasigedo Lietuvos žmonės daug metų. Ir tos reformos, kurios pradėtos, sprendimai pradėti, neišsisėmė“, – teigė didžiausios frakcijos vadovas.

Keturių opozicinių Seimo frakcijų ir mišrios Seimo narių grupės lyderiai trečiadienį registravo nutarimo projektą, pagal kurį jau šių metų birželio 3 dieną Seimas būtų renkamas iš naujo.

Opozicija dokumente nurodo, kad tokios procedūros prireikė po to, kai žlugo apkalta šiurkščiai Konstituciją pažeidusiam ir priesaiką sulaužiusiam Seimo nariui Mindaugui Basčiui. Tai, opozicijos vertinimu, diskreditavo Seimo kaip tautos atstovybės vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas