Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 20

Raseinių konservatoriai atsižada partijos? „Kviečiu netapatinti su Vilniaus ar Seimo konservatoriais“

Artėjant savivaldybių tarybų rinkimams Raseinių rajono meras konservatorius Andrius Bautronis krašto laikraštyje už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatus kviečia balsuoti netapatinant jų su Vilniaus ar Seimo konservatoriais. Anot jo, Vilniaus liberalios konservatorių pažiūros nėra priimtinos Raseinių konservatoriams. TS-LKD rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas agitacijos klaida vadino tokį kolegų žingsnį ir ragino nacionalines temas palikti nacionalinėmis.
Memorialo Lietuvos partizanams Kryžkalnyje atidengimo iškilmės
Raseinių rajono meras konservatorius Andrius Bautronis / A.Bautronio feisbuko nuotr.

Ketvirtadienio vakarą keli opozicijai priklausantys politikai savo feisbuko paskyrose pasidalino nuotrauka iš TS-LKD reklamos, išspausdintos viename Raseinių krašto leidinių.

Tarp jų – parlamentarai Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga.

Kaip paaiškėjo, tai – politinė reklama, apmokėta TS-LKD, išspausdinta „Alio, Raseiniai“ sausio 19 dienos numeryje.

15min skaitytojo nuotr./TS-LKD reklama Raseinių leidinyje
15min skaitytojo nuotr./TS-LKD reklama Raseinių leidinyje

„Dalis TS-LKD Raseinių skyriaus sąrašo kandidatų nepriklauso partijai, tačiau pritaria konservatoriškoms ir tautinėms idėjoms.

Raseinių krašto rinkėjus kviečiu netapatinti Raseinių konservatorių su Vilniaus ar Seimo konservatoriais. Vilniaus liberalios konservatorių pažiūros nėra priimtinos Raseinių konservatoriams“, – rašoma Raseinių rajono mero A.Bautronio pasirašytame kreipimesi į rinkėjus.

Su Raseinių rajono savivaldybės meru 15min susisiekti telefonu nepavyko. Kai gausime jo komentarą, publikaciją papildysime.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Bautronis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Bautronis

Regionuose toli gražu ne visi TS-LKD, kaip ir kitų parlamentinių partijų (socialdemokratų, Liberalų sąjūdžio), kurių programose kalbama arba kurių lyderiai pasisako už vadinamųjų vertybinių klausimų, pavyzdžiui, partnerystės, taip pat – ir tos paties lyties asmenų, įteisinimą, nariai pritaria tokioms idėjoms.

Be to, Seime toliau svarstomos Baudžiamojo ir Administracinių nusižengimo kodeksų pataisos dėl mažo kiekio kanapių dekriminalizavimo, kam pritaria ir dalis konservatorių.

Apie reklamą nežinojo

TS-LKD rinkimų į Raseinių rajono savivaldybę trečiuoju numeriu įrašytas dabartinis tarybos narys Alfredas Bardauskas sakė nieko apie šią reklamą nežinantis.

Partijai nepriklausantis vietos politikas šiuo metu atostogauja, yra užsienyje.

„Kažkaip būtų nepadoru man ir komentuoti to, ko nematęs“, – teigė jis.

„O šiaip nežinau, kuo čia dėtos liberalios idėjos, neliberalios, nuo ko čia išsižadėti aš nelabai matau prasmės. Aš pats ne partietis, matote, esu. Tai aš šiaip labai liberalus žmogus esu“, – kalbėjo A.Bardauskas.

Konservatorių kandidatas į Raseinių rajono savivaldybės tarybą žadėjo pasidomėti, ką mintyje minėtoje politinėje reklamoje turėjo A.Bautronis.

Atsiribojimo neįžvelgia

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas sakė, kad Raseinių kolegos pasirinko galbūt nelabai protingą reklamos būdą.

Jis aiškino, kad šiuose rinkimuose yra ganėtinai daug emocijų. O jos galbūt kartais užkaitina kai kam galvas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Vyšniauskas

„Galbūt ir pritrūko tokios agitacinės patirties. Manau, kad labiausiai tai galėtų pakomentuoti patys kolegos Raseiniuose. Mano vertinimu, kad tai yra tiesiog neprotinga agitacija, nes savivaldos rinkimuose labiausiai reikėtų kalbėti apie tai, kas yra padaryta vietiniu lygmeniu, būtent Raseiniuose.

Ir A.Bautronis, ir TS-LKD komanda per ketverius metus tikrai atgaivino Raseinių miestelį ir aplinkinius miestelius. Ir apie tai reikėtų kalbėti. Darbų yra padaryta daug, o nacionalinės temos tegul lieka nacionalinėmis temomis“, – komentavo vienas konservatorių lyderių.

Nacionalinės temos tegul lieka nacionalinėmis temomis.

A.Vyšniauskas teigė nuolat bendraujantis su visais TS-LKD kandidatais savivaldybių tarybų rinkimuose.

Anot jo, neplanuojama prašyti A.Bautronio pasiaiškinimų ar kitokių dalykų.

„Tiesiog manau, kad kartais kandidatai rinkimų kompanijoje padaro įvairių rinkimų agitacijos klaidų“, – kartojo TS-LKD rinkimų štabo vadovas.

Jis akcentavo, kad pasitaikančias partijos kandidatų įvairiuose skyriuose klaidas stengiamasi padėti taisyti.

Tačiau ar klaida, kai yra akivaizdus atsiribojimas nuo partijos ir jos liberalesnių vertybių?

„Mūsų partija yra konservatorių, krikščionių demokratų, tautininkų ir daugybės kitų politinių srovių junginys. Mes turime savo programą, turime savo vertybes ir atsiribojimo kažkokio aš tikrai nematau.

Manau, kad tai yra tiesiog techninė rinkimų kampanijos agitacijos klaida, kurią reikėtų tokiu būdu ir išspręsti“, – pažymėjo A.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas