Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Raseinių poliklinikos nuostoliai – virš pusės milijono eurų, bet draudimas išmokės tik ašaras

Praėjusių metų lapkritį susprogęs vamzdynas Raseinių Pirminės sveikatos priežiūros centre pridarė didelių nuostolių, tačiau draudimas padengs tik sienų, grindų ir lubų remontą. Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius 15min sakė, kad tikėjosi didesnės sumos, tačiau džiaugiasi, jog išvis pastatas buvo apdraustas.

Nuostolius dar skaičiuoja

Raseinių rajono meras savo feisbuko įraše praėjusią savaitę paskelbė, kad savivaldybė išmokės 6,3 tūkst. eurų už dalį Raseinių poliklinikoje padarytų nuostolių.

Pernai metų pabaigoje Raseinių poliklinikoje sprogo vamzdynas – patalpas užliejo apie 40 kubinių metrų karšto vandens.

Nuostoliai dideli ir vis dar skaičiuojami, kadangi nepriklausomas vertintojas pirminius nuostolius įvertino apie pusę milijono eurų.

Tiesa, nuostoliai dar bus vertinami ir gali didėti.

„Nepriklausomo vertintojo nuostoliai buvo įvertinti – pusę milijono eurų, taip pat vėliau yra galimybė įvertinti ilgalaikius nuostolius, kadangi kadaise čia buvo Maironio mokykla, tai yra labai senas pastatas. Tai liekamieji dalykai, į ateitį žiūrint, išliks“, – 15min teigė meras.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Susitikimas Ariogalos miesto seniūnijoje
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Susitikimas Ariogalos miesto seniūnijoje

„Suma šiek tiek mažoka“

Vis dėlto, draudimas už pažeistas sienas, grindis ir lubas išmokėjo vos 13 tūkst. eurų.

„Suma šiek tiek mažoka, negu mes tikėjomės, bet ekspertai įvertino ir ekspertams yra geriau žinoma, tai negalima ginčytis. Aišku, gerai, kad išvis pastatas buvo draustas, jeigu jis nebūtų draustas, tai būtų dar liūdnesnės pasekmės pačiai savivaldybei, nes reikėtų gerokai daugiau pinigų ieškoti remontams“, – sakė A.Nekrošius.

Meras teigė, kad pastato remontui tikisi panaudoti Europos Sąjungos lėšas, tačiau klausimas vis dar svarstomas.

„Priklausytų nuo situacijos, kiek europinių lėšų panaudotume, nes dalyvaujame projekte, kur gydymo įstaigos susijungia į bendradarbiavimo sutartį, jungtinę veiklą. Mūsų ligoninė, Raseinių ir Ariogalos dalyvauja, tai logiškai galėtų lėšos būtų iš ten. Bet čia nėra 100 procentų ir bus eigoje galvojama“, – sakė Raseinių rajono meras.

Sutvarkys per šiemet

Pasak jo, Raseinių Pirminės sveikatos priežiūros centras sulauks ir pokyčių.

„Mes planuojame tose patalpose, kurias užliejo, įrengti stomatologijos kabinetą, tai kadangi tvarkysime, tai tą progą, būtų galima ir kapitališkai sutvarkyti“, – tikisi A.Nekrošius.

Kada poliklinika bus sutvarkyta, dar nėra aišku, tačiau kapitalinį remontą planuojama atlikti jau šiais metais.

„Ji tvarkoma buvo jau nuo pat pradžių, kadangi pacientus reikėjo priimti, nebuvo kada laukt, buvo išsinuomoti džiovintuvai oro, sausintuvai, kurie pagelbėjo perteklinę drėgmę pašalinti iš sienų ir pašalinus drėgmę buvo imtasi atstatymo darbų“, – teigė Raseinių rajono meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas