Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 31

Raudonasis Kryžius: lietuviai liko neabejingi sirus ištikusiai nelaimei

Du mėnesius Lietuvos Raudonasis Kryžius kvietė šalies gyventojus prisidėti prie humanitarinės pagalbos karą išgyvenantiems Sirijos žmonėms. Pasibaigus kampanijai, organizatoriai džiaugiasi, kad lietuviai liko neabejingi sirus ištikusiai nelaimei.
Sirija
Sirija / Raudonojo Kryžiaus nuotr.

Aukoti nuo karo kenčiantiems žmonėms kvietė ir projekto ambasadoriais tapę užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei keliautojas Martynas Starkus. Akcijos metu iš viso buvo surinkti daugiau nei 25 tūkst. eurų. Visi šie pinigai atiteks Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui, teikiančiam humanitarinę pagalbą Sirijoje.

„Labai džiaugiamės šios kampanijos rezultatais. Mūsų visų įsitraukimas ir pagalba reiškia tai, kad Sirijoje veikiantis Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas galės padėti didesniam skaičiui žmonių. Tačiau tuo pačiu šios kampanijos rezultatai atskleidžia mūsų rūpestį ir solidarumą su kenčiančiais žmonėmis Sirijoje.

Lietuvoje gyvena žmonės, kuriems rūpi tai, kas vyksta pasaulyje, ir kurie jaučia pareigą padėti tiems, kurių kasdienybė yra nesibaigiantis karas ir siaubingi jo padariniai“, – sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Karinis konfliktas Sirijoje skaičiuoja šeštuosius metus. Per tą laiką daugiau nei pusė iš 23 mln. Sirijos gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Beveik 5 mln. sirų tapo pabėgėliais, tačiau daugiau nei 8 mln. namus praradusių Sirijos gyventojų liko šalyje.

Vieni apsistojo pas mažiau konflikto nusiaubtose vietose esančius giminaičius, kitiems tenka glaustis mokyklų, buvusių ligoninių patalpose, apleistuose pastatuose, griuvėsiuose, kur sąlygos yra nepaprastai sudėtingos.

Jiems trūksta maisto, geriamojo vandens, higienos priemonių, medikamentų šiltų antklodžių.

„Mes labai vertiname Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pastangas prisidėti prie humanitarinės pagalbos teikimo Sirijoje. Nors konfliktas tęsiasi jau šešerius metus, pagalba žmonėms yra reikalinga labiau nei bet kada.

Kartu su lietuvių parama Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas tęs savo veiklą Sirijoje ir kartu su Sirijos Arabų Raudonojo Pusmėnulio draugija darys viską, kad padėtų tiems, kurie šiuo metu kenčia karo baisumus.

Lietuvoje dosnių žmonių paaukoti pinigai bus skirti būtiniausioms žmonių reikmėms tenkinti: maisto, geriamojo vandens, medicinos priemonių ir kitų būtiniausių dalykų tiekimui labiausiai karo nuniokotose vietose esantiems žmonėms“, – sakė Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto Artimųjų ir Vidurio Rytų regionų vadovas Robertas Mardini.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas praėjusiais metais Sirijoje surengė 57 pagalbos teikimo operacijas, kurių metų būtiniausiąją pagalbą suteikė 8 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas