Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 11 11

Raudondvario pilis turi naują šeimininką

Raudondvario dvaro sodyba pakeitė šeimininką. Nuo šiol pilis ir aplink ją esanti teritorija priklauso Kauno rajono savivaldybei.
Raudondvario pilis
Raudondvario pilis / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Lietuvos žemės ūkio universiteto Žemės ūkio inžinerijos instituto direktorius Gvidas Rutkauskas ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Bancevičius pirmadienį pasirašė perdavimo ir priėmimo aktą. Juo nurodoma, kad pilis, laboratorinis korpusas, parodų paviljonas, mechaninės dirbtuvės bus naudojama turizmo ir gyventojų poilsiui organizuoti ir kraštovaizdžio, nekilnojamosioms kultūros vertybėms tvarkyti ir apsaugai užtikrinti.

Pasak Kauno rajono savivaldybės administracijos vadovo V.Bancevičiaus, šeimininkauti savivaldybė pradės nuo reformų.

,,Ketiname atnaujinti Juozo Naujalio memorialinio muziejaus ekspozicijų ir parodų sales, pritaikyti pilį taip, kad joje būtų galima teikti maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas. Rekonstruotuose rūmuose vyks edukacinė veikla, ji bus atvira turistams, čia galės vykti kultūriniai rajono renginiai“, – sakė V.Bancevičius. 2007 metais Raudondvario pilyje vyko pirmoji Kauno rajono mero inauguracija, tais pačiais metais sodybos parke surengta Kauno apskrities diena. Ateityje čia ketinama tuokti jaunavedžius, rengti įvairius renginius.

Raudondvario dvaro sodyba, esanti Raudondvario seniūnijoje, yra viena ryškiausių renesanso ir romantizmo laikotarpio objektų Lietuvoje. Dvaro pastatas ir jo prieigos paskelbtos valstybės saugomu kultūros paminklu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas