Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Registrų centras: svarbių gyvenimo įvykių dokumentų kopijos – dar greičiau

Svarbių gyvenimo įvykių – gimimo, santuokos sudarymo ar nutraukimo – dokumentų kopijas nuo šiol galima gauti iškart. Registrų centras atnaujino savo savitarnos svetainę ir nuo šiol šiuos gyvenimo įvykius liudijančių civilinės būklės akto įrašų kopijos sugeneruojamos automatiškai, rašoma „Registrų centro“ pranešime spaudai.
Atnaujintas Registrų centro klientų aptarnavimo padalinys Vilniuje
Atnaujintas Registrų centro klientų aptarnavimo padalinys Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Skaitmenizuodami savo teikiamas paslaugas ne tik siekiame kuo daugiau savo teikiamų paslaugų perkelti į elektroninę erdvę, bet ir tobulinti esamas paslaugas, kad jų užsakymas klientams būtų kuo paprastesnis ir patogesnis, – sako Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė. – Gimimą, santuoką ar skyrybas liudijančių dokumentų gyventojams prireikia įvairiais gyvenimo atvejais, pavyzdžiui, kreipiantis į gydymo įstaigas, sprendžiant paveldėjimo klausimus ar kreipiantis tam tikrų išmokų. Nuo šiol šių dokumentų elektronines kopijas gyventojai gali gauti tą pačią dieną, kai bus užsakyti.“

Civilinės būklės akto įrašą liudijančius išrašus, kopijas ar nuorašus greičiausiai ir patogiausiai galima užsisakyti prisijungus prie Registrų centro savitarnos sistemos. Prisijungus prie sistemos ir pasirinkus Gyventojų registro paslaugas tereikia pasirinkti norimą išrašą – gimimą, santuokos sudarymą ar santuokos nutraukimą liudijantį dokumentą.

Automatizavus paslaugos teikimą elektroninis išrašas bus parengtas tuojau pat ir gali būti atsiųstas kliento nurodytų el. pašto adresu arba pateiktas Registrų centro savitarnoje.

Iki šiol Registrų centras, gavęs kliento prašymą, parengdavo civilinės būklės akto įrašą liudijantį išrašą, kurios formą nustato Lietuvos Respublikos teisingumo ministras. Įprastas šios paslaugos suteikimo terminas būdavo 20 darbo dienų, skubos tvarka – per vieną darbo dieną.

Pažymėtina, kad automatiškai sugeneruoti gali būti tik tie civilinės būklės akto įrašą apie gimimą, sudarytą ar nutrauktą santuoką liudijantys išrašai, jei duomenys apie gimimą Gyventojų registre įvesti ne anksčiau nei 1993 metais, o apie sudarytą ar nutrauktą santuoką – ne anksčiau nei 2005 metais.

Registrų centro duomenimis, kiekvieną mėnesį civilinės būklės akto įrašų išrašus užsisako po daugiau kaip 1 tūkst. klientų. Maždaug du trečdaliai klientų tai daro atvykdami į vieną iš Registrų centro klientų aptarnavimo padalinių. Skubos tvarka parengti šiuos išrašus prašo kas antras klientas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas