Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 05

Reikalaujama, kad Nerijaus Bilevičiaus žmona atvyktų į Švediją dar kartą liudyti

Už švedės Lisos Holm žmogžudystę nuteistą 35-erių lietuvį Nerijų Bilevičių ginanti advokatė Inger Ronnback pageidauja, kad jos ginamojo žmona Irina kitą savaitę liudytų teisme.
Nerijus Bilevičius su žmona Irina
Nerijus Bilevičius su žmona Irina / „Facebook“ nuotr.

Kaip skelbia švedų portalas gp.se, reikalaujama, kad moteris atvyktų liudyti į Švediją ir pasirodytų teisme. 

„Pagrindinė taisyklė yra ta, kad liudininkas turėtų pasirodyti teisme. Yra išimčių, jeigu kyla pavojus arba tai yra ne toks svarbus liudininkas. Taip pat išimtis taikoma, kai tampa per brangu, jog liudininkas atvyktų į teismą. Vis dėlto nė vienos aplinkybės nėra N.Bilevičiaus žmonos atveju“, – teigia Lisos Holm šeimos advokatas Tore'as Brandtleris. 

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Lars-Goranas Wennerholmas tiek nuteistojo N.Bilevičiaus jausnesnįjį brolį, tiek žmoną pakvietė liudyti Apylinkės teisme. Tačiau abu jie iš pradžių atsisakė. Tokią teisę jie turi kaip kaltinamojo artimieji. Galiausiai paskutinę teismo dieną N.Bilevičiaus žmona liudijo telefonu. Vis dėlto kilo nesklandumų dėl vertimo iš rusų kalbos. Po pietų pertraukos N.Bilevičiaus žmonai nebuvo perskambinta. 

Apeliaciniame teisme nuspręsta vėl pakviesti liudyti N.Bilevičiaus žmoną. Šįkart reikalaujama, kad ši atvyktų į Švediją. 

„Ji gali patvirtinti Nerijaus alibi. Dar svarbiau, kad ji būtų vietoje. Tai – svarbi liudininkė, kuri privalo dalyvauti“, – teigė T.Brandtleris. Anot jo, sudėtinga išklausyti liudininką telefonu. 

„Svarbi ir kūno kalba. Nematome, kaip liudininkas reaguoja į klausimą. Kai praėjusį kartą apylinkės teisme vyko liudijimas telefonu, buvo nesklandumų“, – teigė jis. 

Greičiausiai, kad žmonos liudijimas nieko nepakeis. Ankstesnėse apklausose ji nepatvirtino savo vyro alibi. 

Šiuo metu Apeliacinis teismas turi apsispręsti, ar jai iš tiesų reikės atvykti į Švediją. Anot portalo, sprendimas turi būti priimtas antradienį. 

I.Ronnback teigė neturinti laiko pakomentuoti situaciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus