Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 13

Remigijus Šimašius žada vilniečiams: mero posto į Seimo kėdę nekeis

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius sako rimtai svarstantis, ar jam dalyvauti Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose, kurie vyks birželį. Jis pripažįsta, kad sunkiausia apsispręsti dėl to, kad partijai nebūtų gerai, jei lyderis rinkimuose nedalyvautų, o sostinės mero posto R.Šimašius atsisakyti neketina.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iš tikrųjų tas klausimas iškilo tik vakar per pietus, kai buvo įvardinta mano kandidatūra. Man jis vis dar yra naujiena. Vakar per pusdienį pradėjau apsiprasti su ta mintimis, kad reikia apie tai rimtai galvoti. Galiu pasakyti tik viena: rimtai apie tai galvosiu“, – penktadienį po liberalų valdybos posėdžio, kuriame nutarta laikinuoju partijos pirmininku paskirti europarlamentarą Antaną Guogą ir šaukti partijos suvažiavimą, sakė R.Šimašius.

Vilniaus meras nesvarstė, kuris pirmininkas – jis ar A.Guoga – būtų naudingesnis partijai.

Jis tikino, kad teoriškai įmanoma galimybė, kad jis taptų partijos pirmininku nevesdamas liberalų Seimo rinkimuose ir likdamas dirbti Vilniaus meru.

„Normaliai situacija būtų tokia, kad to mesto šešėlio ant Liberalų sąjūdžio apskritai nebūtų buvę. Kad jokių blogų minčių niekam nebūtų kilę, nebūtų tyrimų ir pagrindo tiems tyrimams ir taip toliau. Tai būtų buvęs geriausias variantas. Dabar reikia ieškoti kito varianto“, – kalbėjo R.Šimašius.

Pasak jo, partijos lyderis nebūtinai turi būti kandidatų sąrašo Seimo rinkimuose vedlys, tačiau R.Šimašius pripažįsta, kad pagal politines taisykles natūralu, kai partijos lyderis yra ir sąrašo lyderis.

Tačiau būti kandidatu į Seimą ir atsisakyti mero kėdės R.Šimašius nenori.

„Apie mero pozicijos atsisakymą negalvoju. Aš esu tiesiogiai išrinktas, mano įsipareigojimai vilniečiams yra aiškūs. Nepadarytų darbų kol kas yra daugiau nei padarytų. Yra daug ką nuveikti. Čia nediskusinis klausimas“, – sakė Vilniaus meras.

R.Šimašius tikino artimiausiu metu apsispręsiantis, ar siekti partijos pirmininko posto, tačiau pabrėžė, kad dėl pozicijų partijoje Vilniaus mero posto neaukos.

Jis tikino, kad iki šiol negali patikėti STT pranešimu, kad iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų besitraukiantis E.Masiulis gali būti įtariamas kyšio paėmimu.

„Eligijus ir šiandien pasakė, kad tikisi save apginti ir žino, kad save apgins. Mane asmeniškai tai įkvepia. Aš tikrai negaliu patikėti, kad jis paėmė kyšį, grynai asmeniškai, žmogiškai. Tikrai tikiuosi, kad jo pasakymas taps realybe“, – sakė R.Šimašius.

STT teigia, kad šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai „MG Baltic“ koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui E.Masiuliui. Kratos atliktos „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir už koncerno valdomos žiniasklaidos verslą atsakingo viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose. R.Kurlianskis sulaikytas.

Po pradėto tyrimo E.Masiulis nutarė trauktis iš partijos pirmininko posto, sustabdyti narystę partijoje ir atsisakyti Seimo nario mandato.

E.Masiulis į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje apygardoje, todėl kitas liberalas jo Seime nepakeis. Iki rudens greičiausiai ir Vyriausioje rinkimų komisija nespės surengti naujų rinkimų vienam Seimo nariui išrinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas