Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 19

Renovuojamo Tauragės namo gyventojai: „Kirvio darbas“

Nors daugiabučių modernizavimas Tauragėje vyksta ne pirmi metai, aistrų dėl neva nekokybiškai atliekamų darbų nemažėja. Atrodo, iš renovacijos turėtų laimėti visos šalys: rangovams tai pinigai, gyventojams – ekonomiškesnis būstas, pastato administratoriui – lengvesnis darbas, tačiau realybėje tarp jų tvyro priešiška atmosfera. Ne išimtis ir šiuo metu atnaujinamas Ateities tako 4-asis namas.
Gyventojai nepatenkinti darbininkų darbu
Gyventojai nepatenkinti darbininkų darbu / Karolinos Stažytės nuotr.

Butų savininkai baksnoja į, jų nuomone, pačius tikriausius darbų brokus, guodžiasi darbininkų kultūros stoka, rangovai ginasi viską atliekantys tinkamai, o daugiabučio administratorius nestoja nė vieno pusėn: kartais teisūs vieni, o kartais – kiti. Faktas vienas – baigus renovaciją kai kuriuose butuose teks atlikti remontus.

Išorės modernizacija Ateities tako 4-ajame name pradėta balandį. Iki darbų pabaigos dar liko keletas mėnesių, tačiau butų savininkai nerimsta jau dabar.

Į „Tauragės kurjerio“ redakciją besikreipusi viena šio namo gyventojų tikino esanti priversta kviestis kitus darbininkus, kad užbaigtų pirmųjų darbą: pakeitus radiatorius paliekamos neužtaisytos skylės, išdaužomos plytelės, pasirenkamos akiai baisios ir griozdiškos detalės, netausojamas bei sugadinamas butų savininkų turtas.

„Visi turi ką papasakoti. Pas kiekvieną bute – netvarka. Juk mes mokame didelius pinigus, įsileidžiame juos į savo namus, o štai ką gauname“, – tikino viešinti savo pavardės nepanorusi moteris.

Žurnalistei nuvykus į vietą teko išklausyti audrą skundų. Štai trečiame aukšte gyvenanti Janina guodėsi, kad jos butas buvo apipiltas: keisdami vamzdžius darbininkai esą pamiršo pirma užsukti vandenį.

„Taip jau buvo nutikę kitoje laiptinėje. Nepasimokė. Subėgo vonios, virtuvės, tualeto sienos ir lubos. Nesu apsidraudusi. Kreipiausi į santechnikų vadovą. Žadėjo padengti nuostolius. Nenoriu, kad jie ką tvarkytų, tegu sumoka kompensaciją. Remontuosiu butą ir persitapetuosiu“, – guodėsi moteris.

Už renovaciją jai teks pakloti 9900 eurų. Janina stebisi, kad sąskaitose sumos nurodomos abstrakčiai, neįvardijus konkrečių darbų ar medžiagų. Kai kurie skaičiai, pavyzdžiui, balkono įstiklinimo kaina, kelia nuostabą.

„Vien balkono langas kainuos 2500 eurų. Iš kur tokios kainos? Kitur bent apšildė balkono sieną, o mums – nieko. Nei šiltino, nei dažė, nei apdailą atliko“, – piktinosi moteris, pasiūliusi užsukti ir pas kaimynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento