Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

Išgarsėjusiam restoranui Preiloje – nurodymas per pusmetį nugriauti pavėsinę

Restorano „Fisheria“ Preiloje istorija nesibaigia – paskutinėmis rugpjūčio dienomis sulaukta nemalonios žinios iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos.
Kavinė Preiloje sulaukė Statybų inspekcijos dėmesio.
Kavinė Preiloje sulaukė Statybų inspekcijos dėmesio. / 15min.lt nuotr.

Pirmadienį Statybos inspekcija žemės sklypo naudotojui surašė savavališkos statybos aktą ir nurodė iki kitų metų vasario 28-osios pašalinti savavališkos statybos padarinius.

Šią vasarą atlikus patikrinimą Preiloje inspekcija rugpjūčio 25-ąją sarašė aktą, kuriame konstatavo, kad žemės sklypo naudotojas UAB „Martin Idea“, neturėdamas privalomo statybą leidžiančio dokumento, savavališkai pastatė neypatingosios kategorijos statinį – stoginę.
Vis tik, teisės aktai numato, kad stoginė galėtų ir išlikti, jei tik būtų parengtas projektas, sumokėta įmoka už savavališkos statybos įteisinimą ir gautas statybą leidžiantis dokumentas.

Tai ne pirmas kartas, kai baudžiami būtent šios stoginės statytojai. Pirmasis aktas, įpareigojantis statinį nugriauti, buvo surašytas 2020-aisiais.

Išardytas statinys buvo tik praėjusių metų gruodį, kai teismas skyrė statytojui po 40 eurų už kiekvieną reikalavimo nevykdymo dieną.

Tačiau birželį, vasarai prasidėjus, stoginė vėl atsirado, o Neringos savivaldybė vėl sulaukė skundo. Ši kavinė išgarsėjo po to, kai joje apsilankė prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas