Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19 /12:12

Riedučių rampa Klaipėdoje tapo spąstais vaikams: broliukai buvo įkalinti kelioms valandoms

Pietinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai su nerimu stebi savotiška gaudykle tapusią BMX dviračių ir riedučių aikštelę. Ant greta esančio kalnelio užsiropštę vaikai ne kartą nugarmėjo į greta esančią aikštelę, iš kurios išlipti nėra paprasta. Valdininkų bandymai apsaugoti vaikus klaipėdiečiams kelia šypseną: „Stop“ juostos plyšo jau kitą dieną.

Sąjūdžio parke esanti BMX dviračių, riedlenčių, riedučių ir paspirtukų aikštelė yra viena didžiausių šalyje. Tačiau ši žiema atskleidė ir kitą problemą: užsnigus vaikai traukia ant greta esančio kalniuko, tačiau neretai nuslysta į kitą pusę.

„Problema ta, kad išlipti iš duobės sudėtinga ir suaugusiam žmogui. Nėra jokių laiptukų. Kai žmonės pradėjo apie tai rašyti socialiniuose tinkluose, paaiškėjo, kad taip nukentėjo ne vienas vaikas. Du broliai pora valandų sėdėjo duobėje per pūgą, nes niekaip nepajėgė išlipti“, - pasakojo klaipėdietis Michailas Andrijanovas.

Broliukai per pūgą duobėje praleido kelias valandas

Susirūpinęs jis pats pagamino laiptelius iš senos lovytės. Tačiau mediniai laipteliai netrukus sulūžo: pasirodė esą per menki.

Aktyvus klaipėdietis kreipėsi į miesto vadovus. Tačiau čia atsimušė kaip į sieną. Labiausiai jį pribloškė vicemero Arvydo Cesiulio atsakymas, jog išaiškėjo paradoksas: savivaldybės įrengta aikštelė šiuo metu yra tarsi bešeimininkė.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad buvo aikštelė apjuosta „Stop“ juosta, o tolimesnis valdymas perduotas Sporto skyriui.

Tačiau nė viena skyriaus valdininkė nesureagavo į 15min klausimus. Paskambinus į skyrių buvo patikinta, kad laiškas gautas.

Penktadienį skyriaus vedėja Rasa Rumšienė informavo, kad svarstoma duobę aptverti metalinės tvoros konstrukcijomis ir ryškiais įspėjamaisiais ženklais.

„Žinoma, svarbiausia yra visuomenės sąmoningumas ir tėvų atsakingumas dėl vaikų priežiūros“, - teigė valdininkė.

M.Andrijanovas taip pat pasijuto tarsi atsimušęs į sieną ir nesulaukęs valdininkų dėmesio. „Ko mums reikia? Reikia kad būtų kokie kilnojami aliuminio laiptukai. Atsitikus nelaimei žmogus galėtų išlipti“, - dėstė klaipėdietis. Anot jo, laiptai praverstų jei koks nelaimėlis susižalotų: atvykę medikai turėtų kaip jį iškelti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas