Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rietavo turguje užpultas Petras Gražulis skundžiasi pablogėjusia sveikata: informavo net Europos Parlamentą

Sekmadienį pasklidus žiniai, kad Europos parlamento narys Petras Gražulis buvo užpultas ir sumuštas Rietavo turguje, politikas teigė, kad į policiją nesikreips, nes neturi laiko vaikščioti po komisariatus. Bet pirmadienį jis jau savo nuomonę pakeitė ir tvirtina, kad sveikata po patirtų sužalojimų pablogėjo, jam esą nuskeltas dantis. Taip teigiama Tautos ir teisingumo sąjungos pranešime spaudai.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

2024 m. spalio 5 d., Rietavo turguje, vykdant rinkimų agitaciją, Europos Parlamento narys Petras Gražulis buvo užpultas ir sužalotas.

Incidentas įvyko, kaip Europarlamentaras Petras Gražulis, dalijo agitacinę medžiagą, o netoliese buvo konkurentų kandidatas Tomas Domarkas iškeltas partijos „Nemuno aušra“, kuris taip pat kartu su kitais asmenimis dalino agitacinę medžiagą. Vėliau vienas iš jų priėjo prie Petro Gražulio automobilio ir, smogęs politikui, greitai pasišalino iš įvykio vietos.

Partijos Nemuno Aušra pirmininkas, Remigijus Žemaitaitis, taip pat buvo Rietavo turguje, tačiau teigia, kad incidento nematė.

Tautos ir teisingumo partijos narys Audrius Urbietis bandė sulaikyti smurtautoją, tačiau nesėkmingai. Jis pranešė, kad turi filmuotą medžiagą, kurioje matomas automobilis, į kurį įsėdo ir pasišalino užpuolikas, užfiksuoti jo valstybiniai numeriai.

Pagal liudininkų pasakojimus Tomas Domarkas yra keturis kartus teistas už įvairius nusikaltimus, tame tarpe ir sunkų nusikaltimą-sukčiavimą, įskaitant veikas pagal LR BK 284 straipsnį, kuris numato atsakomybę už grasinimus, piktybiškai ir vandališką elgesį.

P.Gražulis taip pat pridūrė, jog vietos gyventojai papasakojo apie T.Domarko praeitį ir neprognozuojamą elgesį ir nebaudžiamumą, nes jo tėvas yra buvęs arba esamas policijos pareigūnas. Ir galimai dėl to policija vangiai reagavo į visą šitą incidentą.

Šį rytą P.Gražulio sveikata pablogėjo – veidas ištino dar labiau, svaigo galva, padidėjo skausmas, o apžiūros metu nustatyta, kad nuskeltas dantis. Taip pat jis konsultuojasi su medikais ir teismo medicinos ekspertais dėl galimo smegenų sutrenkimo bei kitų sužalojimų.

P.Gražulis informavo Europos Parlamentą dėl užpuolimo, sužalojimo ir smurto prieš jį.

Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) smerkia, bet kokias smurto apraiškas rinkimų agitacijos metu ir reikalauja kuo skubesnio tyrimo šiuo konkrečiu atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas