Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 09

Rokiškio rajone globos namų gyventojai liko be karšto vandens

Rokiškio rajone esančių Skemų globos namų gyventojai, kurių dauguma turi psichikos ir fizinę negalią, jau tris savaites kenčia karšto vandens tiekėjų blokadą.
Vandens čiaupas
Vandens čiaupas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

373 psichikos ir fizinę negalią turintys gyventojai, kurių pusei reikia nuolatinės globos, o 70 jų nesikelia iš lovos, tenka praustis šildant vandenį elektriniuose virduliuose ir puoduose, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, dėl nesusikalbėjimo su šilumą ir karštą vandenį tiekiančia Ukmergės bendrove „Izobara“ be šilto vandens liko ir keliasdešimt kaimo daugiabučiuose gyvenančių šeimų.

Prieš kurį laiką „Izobara“ karšto vandens kainą už kubinį metrą padidino 4 centais. Skemų globos namų direktorius Gintaras Girštautas tikina, kad tai buvo padaryta ne įstatymų numatyta tvarka – naujas kainas reikėjo derinti su Rokiškio rajono savivaldybe, tačiau to nebuvo padaryta. Kaip teigia dienraštis, būdami valstybinė įstaiga Skemų socialinės globos namai be savivaldybės leidimo negali mokėti savavališkai padidintų kainų.

Bendrovės „Izobara“ atstovas Andrius Adamkevičius tvirtino, kad nemokėdami nurodytos sumos Skemų socialinės globos namai jiems per dvejus metus įsiskolino 139 tūkstančius litų. Todėl bendrovė nusprendė apriboti karšto vandens tiekimą. Priėmus tokį sprendimą karštas vanduo globos namams pradėtas tiekti tik du kartus per savaitę. Tokia situacija tęsiasi jau beveik mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas