Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 31

Rokiškyje partrenkta R.Šarknicko dukra dar komoje: ant girto vairuotojo nepyksta, dėkoja už maldas

Itin sunkioje padėtyje atsidūrusi Seimo nario Roberto Šarknicko šeima nestokoja bent dvasinės tvirtybės. Parlamentaras pareiškė neturįs noro eikvoti energijos į girtą kelių erelį nukreiptam pykčiui – priešingai, jis viliasi, kad per Lietuvą vilnijanti maldų už jo 8 metų mergytę banga padės sulaukti stebuklo.
Robertas Šarknickas
Robertas Šarknickas / LRT kadras ir 15min nuotr.

Tiek sekmadienį, tiek pirmadienį platintose policijos padalinių suvestinėse apie svarbiausius praėjusių parų įvykius nelaimė Rokiškyje nebuvo aprašyta.

Tiesa, Lietuvos kelių policijos tarnybos viešintoje viso savaitgalio apžvalgoje buvo galima rasti užuominą, kad neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 įvykiuose, 5 sužeisti žmonės (iš jų 4 keleiviai bei 1 pėsčiasis, – tai ir buvo 8 metų mergaitė Rokiškyje).

Trečiadienį 15min teisėsaugos institucijose sužinojo, kad avarija įvyko šeštadienį popietę, šiek tiek prieš 16 val., pačiame Rokiškio centre, Nepriklausomybės aikštėje.

LRT laidos stop kadras/Rokiškis
LRT laidos stop kadras/Rokiškis

Beje, pareigūnai, kaip nurodė R.Šarknickas, apie įvykį visuomenės neinformavo jo prašymu – norėta, kad artimieji apie nelaimę sužinotų ne iš žiniasklaidos.

Aptiktas įtariamojo „Volvo“

Kaip tiksliai mašina parbloškė mažametę pėsčiąją, tyrėjai dar aiškinasi.
Aišku tik tai, kad vaiką partrenkęs vairuotojas iš nusikaltimo vietos spruko.

Vis dėlto po maždaug 20 minučių įtariamojo „Volvo“ pastebėtas viename iš Rokiškio gyvenamųjų namų kiemų. Netrukus pareigūnai sučiupo ir patį vyrą, kuris įtariamas vairavęs „Volvo“, partrenkęs mažametę ir pasišalinęs iš avarijos vietos.

Vyro blaivumas iškart patikrintas alkoholio matuokliu – prietaisas parodė vidutinį (kiek daugiau nei 1 promilės) apsvaigimą. Dar tikslesnių girtumo duomenų byloje tikimasi sulaukti vėliau, kai bus gautas atsakymas apie šio įtariamojo vairuotojo kraujo mėginio tyrimą.

Vairuotojas užgazavo, suko iš vienos eismo juostos į kitą. Alkoholis, matyt, padarė savo...

Įtariamasis savaitgalį buvo uždarytas į areštinę, teisme jam gali grėsti ilgi metai nelaisvės, priklausomai ir nuo to, kokių padarinių įvykis turės nukentėjusiosios sveikatai.

Išvežta į ligoninę Vilniuje

Kaip papasakojo pats R.Šarknickas, nelaimė Rokiškyje įvyko šeimai keliaujant aplink Lietuvą. Aštuonerių su puse metų mergaitė buvo partrenkta einanti per gatvę.

Automobilį, pasak Seimo nario, vairavo neblaivus vairuotojas, staigiai manevravęs iš vienos eismo juostos į kitą. Mergaitė komos būsenos išvežta į Vaikų ligoninę Vilniaus Santariškėse.

R.Šarknickas trečiadienį 15min teigė, kad naujienų dėl mažametės dukros sveikatos nėra, ji komoje.

Pykčiui energijos nešvaisto

Politikas tikino, kad šeima nejaučia pykčio eismo įvykį sukėlusiam vairuotojui. Jis dėkojo Lietuvos žmonėms už maldas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Robertas Šarknickas

„Mes nepykstam ant to išgėrusio žmogaus, mes nenorim švaistyti energijos. Visos mintys mūsų šeimos ir artimųjų yra dukrai [...].

Norime padėkoti Lietuvos žmonėms, visuomenei, bažnyčioms, kurios laiko mišias už Julytę. Labai netikėta, tikrai širdį spaudžia.

Aišku, jeigu galima pasinaudoti, norime padėkoti Lietuvos žmonėms, visuomenei, bažnyčioms, kurios laiko mišias už Julytę. Labai netikėta, tikrai širdį spaudžia. Dėkojame už maldas. Labai dėkojame. Tegu jos tęsiasi, kiek gali, leidžia sveikata, galimybės“, – kalbėjo Seimo narys ir taip pat dėkojo po nelaimės padėjusiems rokiškėnams.

Su šeima keliavo, lankė muziejus

Avarija, anot jo, įvyko praėjusį šeštadienį, apie trečią valandą dienos.

„Mes keliavome po Lietuvą, lankėmės muziejuose. [Vairuotojas] užgazavo, suko iš vienos eismo juostos į kitą. Alkoholis, matyt, padarė savo“, – svarstė R.Šarknickas ir tikino, kad neblaivus vairuotojas bandė dangstyti eismo įvykį – kol atvyko policija, automobilį pastatė kitoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento